Підтримка діяльності громадських організацій осіб з інвалідністю в маленьких громадах Житомирської області

Підтримка діяльності громадських організацій осіб з інвалідністю в маленьких громадах Житомирської області
23 Січня 2023
Друкувати цю новину

З грудня місяця Житомирська обласна громадська організація осіб з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я.» почала реалізацію проєкту «Підтримка діяльності громадських організацій осіб з інвалідністю в маленьких громадах Житомирської області», за підтримки Фонду Abilis, Фінляндія. В Бердичівській ТГ ініціативу підтримав голова громадської організації осіб з інвалідністю «Стимул» – Юрій Яремчук.

На початку реалізації проєкту були закуплені 75 продуктових набори, які будуть направлені на підтримку осіб з інвалідністю в три територіальні громаді Житомирської області: Бердичів, Пулини, Романів. Великою підтримкою для організації стала надана можливість закупівлі сантехніки для офісу організації.

Люди з інвалідністю Бердичівської територіальної громади мали можливість познайомитись під час робочої зустрічі з координаторкою Фонду Аbilis в Україні Іриною Саранчою.

Пані Ірина розповіла про діяльність і направленість фонду. Про підтримку громадських організацій осіб з інвалідністю в Україні. Пані Ірина запропонувала лідерам громадських організацій осіб з інвалідністю Житомирської області, зокрема присутнім на заході, писати і подавати гранти до фонду Аbilis. Учасниці та учасники зустрічі поставили багато запитань до пані Ірини і отримали вичерпні відповіді.

В заході взяли участь дев’ять громадських організацій осіб з інвалідністю ТГ Житомира та Бердичева.

Лідери та голови громадських організацій осіб з інвалідністю, мами, які виховують дітей та молодь з інвалідністю, ставили запитання до заступника директора Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Анатолія Д’яченка. Пан Анатолій розповів про роботу департаменту під час війни, про заходи, які проводить департамент, про фінансування державних програм у 2023 році.

Заступник директора Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Тетяна Денисенко розповіла про роботу Фонду в воєнний час, про підтримку державних програм. Найбільше було запитань щодо фінансування та підтримки програм з забезпеченням технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю.

Учасники заходу мали можливість неформального спілкування з представниками влади, лідерами громадських організацій осіб з інвалідністю та один з одним.

Наступна робоча зустріч у нас передбачена до ТГ Пулини.

  Категорія: