На Сумщині дбають про медичне обслуговування ветеранів війни

На Сумщині дбають про медичне обслуговування ветеранів війни
24 Вересня 2014
Друкувати цю новину

Згідно із законодавством вони забезпечуються безоплатним лікуванням, протезуванням, щорічним санаторно-курортним оздоровлення та безкоштовно одержують ліки за рецептами

«Ціною свого здоров’я ветерани здобули мир для нашої держави. Тому наш обов’язок – оточити їх максимальною турботою та подбати про належний рівень медичного обслуговування», – підкреслила у «прямому ефірі» обласного радіо тимчасово виконуюча обов’язки начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації  Надія ЛИСЕНКО.

Посадовець зауважила, що ветерани війни потребують постійного лікарського супроводу. Їм надається як амбулаторна допомога, так і стаціонарне лікування.

«На даний час в медичних закладах області проліковано понад 8 тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни. Спільно із департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації ми задовольняємо їх потреби в засобах реабілітації: милицях, інвалідних візках. Нині серед ветеранів війни немає черги на будь-які види протезування», – повідомила Надія Лисенко.

За словами начальника обласного клінічного госпіталю для осіб з інвалідністю Вітчизняної війни В’ячеслава ПИЛИПЕНКА, ветерани війни можуть без будь-яких перепон отримати направлення до обласного  клінічного госпіталю, звернувшись до лікувального закладу за місцем проживання.

«В госпіталі надається кваліфікована допомога за основними профілями: кардіологія, терапія, неврологія, хірургія тощо. 80% лікарського персоналу – це медики вищої категорії. Щорічно в нашому закладі лікується до 4,5 тисячі ветеранів. Всі вони задоволені наданими послугами. На сьогодні черг до нашого закладу немає», – додав начальник обласного клінічного госпіталю для осіб з інвалідністю Вітчизняної війни.

Сумська ОДА

  Категорія: