Громадська організація осіб з інвалідністю отримала пільги на оподаткування

Громадська організація осіб з інвалідністю отримала пільги на оподаткування
24 Вересня 2014
Друкувати цю новину

Дозвіл на право користування пільгами з оподаткування надали підприємству об’єднання громадян «Дюна» Тернопільської міської громадської організації осіб з інвалідністю «Опора».

Таке рішення прийняли на засіданні комісії, яке за дорученням першого заступника Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака провів директор департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський 23 вересня.

Право користування пільгами з оподаткування надали згідно пункту 154.1 статті 154 «Податок на прибуток підприємств» Податкового кодексу України терміном з 01 жовтня 2014 року до 30 вересня 2014 року.

«Соціальні напрямки діяльності підприємства включають в себе створення робочих місць для осіб з інвалідністю, оплату їхнього навчання з метою подальшого працевлаштування, оздоровлення та санаторно-курортне лікування працівників-осіб з інвалідністю, надання їм матеріальної допомоги. У перспективі плануємо співпрацю із представниками подібних організацій за кордоном», – повідомив директор підприємства Юрій Чушенко.

Середньомісячна заробітна плата працівника-людини з інвалідністю на даному підприємстві в еквіваленті повної зайнятості становить 1220 гривень, заборгованості по виплатах немає. Працівник-інвалід отримує 610 гривень, адже працює не на повну зайнятість. Тому директору підприємства рекомендували збільшити середньомісячну заробітну плату осіб з інвалідністю до рівня законодавчо встановленого державою мінімального розміру.

Тернопільська ОДА

  Категорія: