100 днів війни…

100 днів війни…
3 Червня 2022
Друкувати цю новину

100 днів країна бореться і перемагає страшного вбивчого ворога. І всі ці дні команда Національної Асамблеї людей з інвалідністю не зупиняла роботи разом з нашими організаціями, разом з лідерами і особистостями громадського руху людей з інвалідністю, які тримали з нами робочий і оперативний контакт.

Ми змогли встановити стабільні і плідні робочі взаємодії з міжнародними громадськими і правозахисними інституціями та організаціями, які об’єднали зусилля для допомоги Україні. Ми збирали і узагальнювали інформацію, часто дуже страшну і бідову щодо знищення мирного населення наших міст, сіл… щодо загибелі жінок, дітей…  цинічних вбивчих дій проти людей з інвалідністю в Україні.

Ми були на постійному зв’язку з Комітетом ООН з прав людей з інвалідністю,  Європейським форумом осіб з інвалідністю, Міжнародним Альянсом людей з інвалідністю.

Нам вдалося мати зустріч з членами Комітету ООН з прав людей з інвалідністю та прийняття Комітетом ООН звернення щодо ситуації в Україні.

За ці дні нам вдалося перерахувати близько 5 млн гривень на підтримку українських людей,  на роботу центрів тимчасового прихистку, на ліки, засоби гігієни та ін.

Разом з Національним комітетом спорту людей з інвалідністю, Західним реабілітаційно-спортивним центром нам вдалось допомогти знайти прихисток та підтримати понад 3 тисячі українських людей, які потрапили під бомби і ракети, в тому числі з окупованих територій та населених пунктів, які були знищені ворогом.

Ми системно та систематично працювали і працюємо з українською владою – Офісом Президента, Кабінетом Міністрів, Верховною Радою – щодо критично необхідних питань соціального захисту людей з інвалідністю та забезпечення їхніх прав, опрацювавши за ці дні понад 30 нормативно-правових актів, які нагально необхідні людям.

Узагальнюючи інформацію від наших команд і окремих людей з інвалідністю ми працюємо сьогодні з Національною радою з відновлення України від наслідків війни, з Міністерством соціальної політики, з Міністерством інформації,  з Національним банком України та іншими державними інституціями.

Організації НАІУ  впродовж ста днів війни –  ЦЕ КОМАНДА,  це професіоналізм у розв’язанні багатьох питань, це комунікація на різних рівнях,  це допомога тим, хто її потребує,  це підтримка… Це спільний біль,  переживання за тих, хто в окупації,  втратив рідних, житло… Це спільні плани з  відновлення нашої країни, мрії про мир і перемогу.

Працюємо на перемогу!..

 

Голова Національної Асамблеї людей з інвалідністю України

Валерій Сушкевич

  Категорія: