Робоча зустріч з мобілізаторками проєкту

Робоча зустріч з мобілізаторками проєкту
1 Червня 2022
Друкувати цю новину

Сьогодні, 1 червня 2022 року,  Національна Асамблея людей з інвалідністю України провела робочу зустріч з мобілізаторками проєкту  щодо оцінки ситуації з жінками  з інвалідністю, жінками, які виховують дітей з інвалідністю, жінками похилого віку до доступу до гуманітарної допомоги.

Зустріч проходила в рамках  проєкту «Посилення лідерства жінок з інвалідністю в гендерно орієнтованих гуманітарних реагуваннях в Україні», який фінансується Жіночим фондом миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF).

Проєкт полегшить доступ до інформації та надасть правову та психологічну підтримку жінкам та дівчатам з інвалідністю, які постраждали внаслідок війни, особливо тим, хто має специфічні потреби. Це забезпечуватиметься через мережу організацій громадянського суспільства НАІУ, та завдяки мобілізаторкам в регіонах. А також забезпечить регулярний обмін інформацією та підвищення обізнаності через веб-сайт НАІУ та канали соціальних мереж.

WPHF – це єдиний глобальний фінансовий механізм, призначений виключно для підтримки участі жінок у миробудівництві та гуманітарному реагуванні. WPHF – це гнучкий і швидкий інструмент фінансування, який підтримує якісні заходи, спрямовані на підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використовування ключових можливостей миробудівництва. WPHF – це інноваційне партнерство між державами-членами, ООН та громадянським суспільством, у якому всі зацікавлені сторони представлені в його глобальній Фінансовій раді.

Отримати додаткову інформацію про Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги та його роботу в усьому світі можна на сторінці фонду: www.WPHFund.org та www.WPHFund.org/1000WomenLeaders

  Категорія: