Державою запроваджено для ВПО виплату разової грошової допомоги прямо на вокзалах

Державою запроваджено для ВПО виплату разової грошової допомоги прямо на вокзалах
24 Травня 2022
Друкувати цю новину

Громадяни України, які залишають зони бойових дій за допомогою евакуаційних рейсів «Укрзалізниці», отримуватимуть належну вимушеним переселенцям допомогу прямо на вокзалах. Гроші виплачуватиме державна компанія Укрпошта.

Відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують безпосередньо при русі евакуаційних поїздів, вказуючи кількість дітей і дорослих. Ці дані передають працівникам Укрпошти, які на момент прибуття поїзда на вокзал міста-призначення організовують все необхідне, щоб люди відразу після виходу з поїзда могли отримати кошти.

Видачу готівки здійснює Укрпошта безпосередньо на території залізничного вокзалу у Львові. Невдовзі до переліку вокзалів, де проводитимуться виплати, доєднаються Ужгород, Івано-Франківськ та Чернівці та інші міста. Запитуйте у провідників, можливо виплату вже запроваджено на вокзалі, до якого ви прямуєте залізницею.

Держава надає одноразову допомогу в розмірі 3000 гривень на кожну дитину чи людину з інвалідністю та 2000 гривень на кожну людину, старшу 18 років. Це рішення закріплено постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 р. № 506 шляхом внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 07 березня 2022 р. № 220 «Питання надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні».

  Категорія: