Едуард Леонов: “Уряд вже зараз має готуватися до необхідності збільшити фінансування галузі протезування”

Едуард Леонов: “Уряд вже зараз має готуватися до необхідності збільшити фінансування галузі протезування”
12 Вересня 2014
Друкувати цю новину

“Протезна галузь – дуже делікатна та особлива річ ще й тому, що неможливо зменшити попит на протези через зношення чи сучасні технології. Нині, коли катастрофічно зростає кількість осіб, які потребують протезування, говорити про оптимізацію галузі можна тільки з огляду наближення послуги до споживача. Людина, яка потребує протезування та обмежена в своїй мобільності, потребує, щоб до неї йшли, а не вона має за кимось бігати. Тому припустимим є тільки збільшення кількости подібних підприємств, бо вже зараз рахунок іде на тисячі наших воїнів, які потребують протезування”, – наголосив 10 вересня 2014 року під час круглого столу “Реформування сфери державних і казенних протезно-ортопедичних підприємств: вимоги сьогодення” голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення прав осіб з інвалідністю Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та осіб з інвалідністю свободівець Едуард Леонов.

Свободівець підкреслив, що на підприємствах цієї галузі працює менш ніж 2 тисячі осіб. З огляду на кількість осіб з інвалідністю, а в Україні їх понад 2,5 мільйони, виходить, що один працівник має обслуговувати тисячу осіб з інвалідністю.

“Ми маємо враховувати специфіку споживача, яка полягає в тому, що і персонал, і працівники мають бути в безпосередній близькості до споживача. Ті хлопці, які потерпіли під час антитерористичної операції, ще не пройшли курс лікування, не отримали інвалідности, ми не знаємо ступень їхніх уражень. Фактично їх іще неможливо протезувати. Тому це міна уповільненої дії, яка вибухне найближчими місяцями. Уряд уже зараз має готуватися до необхідности збільшити фінансову підтримку протезування, щоби підживити цю галузь”, – зазначив Едуард Леонов.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання “Свобода”

  Категорія: