Із видавців – у волонтери!

Із видавців – у волонтери!
29 Березня 2022
Друкувати цю новину

Телефонний дзвінок друга, партнера з Харкова з волонтерської команди «Світло», 20 березня, дуже схвилював мене. Люди, що не евакуювалися з міста та проживають в сховищах, майже, місяць безвихідно, залишилися без нормального харчування. Відсутність крупів, макаронів та інших продуктів позбавляє їх такої можливості.

Рішення визріло негайно. Зібравши колектив підприємства «ІнтролігаТОР», які повністю залишилися без роботи та задіявши членів ГО «День», ми взялися за справу.

Спершу, активісти нашої групи розмістили інформацію про стан харків’ян в бомбосховищах та про діяльність волонтерської групи з Харкова в соціальних мережах та інших джерелах. Почали інформувати колективи установ і підприємств нашого міста. І на моє здивування першими відгукнулися і стали благодійниками саме люди з обмеженими можливостями. Мені приємно їх назвати, це – Особи з інвалідністю першої групи по зору Мельник Ольга, Василенко Людмила, Карпіч Павліна, Сидоренко Анатолій. За ними відгукнувся колектив Черкаської обласної бібліотеки для дітей, працівники Черкаського міського пенсійного фонду і просто пересічні містяни. І ось вже 22 березня групою зібрано гуманітарку, яку розфасовано, упаковано і, завдяки добровольцю харків’янину Павлу доставлено до адресата. 24 березня продукти отримали громадські організації людей з інвалідністю, пенсіонери, діти.

Та на цьому наша місія не скінчилася, бо вже наступного дня на наш заклик відгукнулися колективи Філії ЧОУ АТ Ощадбанку, КЗ «Черкаської обласної універсально наукової бібліотеки ім. Тараса Шевченка» ЧОР, деякі працівники Міської бібліотеки ім. Лесі Українки, Черкаської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Василя Симоненка. І ось вже незабаром знову до Харкова поїде гуманітарна допомога з продуктами.

Так працівники видавництва «ІнтролігаТОР» та члени ЧООГОЛОМ «День», бажаючи внести свою часточку на підтримку у здобутті перемоги над ворогом і допомагаючи населенню в зоні бойових дій, стали волонтерами.

Все буде Україна!