На Запоріжжі соціальні працівники не надавали супровід сім’ям з дітьми-людини з інвалідністюми

27 Лютого 2013
Друкувати цю новину

Прокуратура Вільнянського району Запорізької області внесла подання директору районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з вимогою негайно усунути недоліки в роботі, через які порушуються права дітей-осіб з інвалідністю. Про це УНН повідомили у пресс-службі обласної прокуратури.

Прокурорська перевірка, зокрема, встановила, що зі 172 сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами і які перебувають на диспансерному обліку, під соціальний супровід працівників центру за весь 2012 рік та початок 2013 року взято лише 7 сімей. А 96% таких сімей взагалі не отримують соціальної допомоги.

Перевірка також встановила: посадові особи центру, уповноважені здійснювати супровід сімей, що перебувають у складній життєвій ситуації, не лише формально ставляться до виконання покладених на них обов’язків, а в деяких випадках взагалі самоусунулись від проблем дітей-осіб з інвалідністю. Зокрема, був встановлений випадок безпідставного призупинення соціального супроводу сім’ї з дитиною-інвалідом.

Нагадаємо, за статистикою в Україні понад 2,7 млн осіб з інвалідністю, понад 160 тисяч – діти до 18 років.

  Категорія: