Що сказати тим, хто має сумніви в необхідності ратифікації Стамбульської конвенції?

Що сказати тим, хто має сумніви в необхідності ратифікації Стамбульської конвенції?
29 Жовтня 2021
Друкувати цю новину

Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами – у питаннях та відповідях.

Конвенція із запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, відома як Стамбульська конвенція, – це законодавча база Ради Європи для боротьби з насильством щодо жінок та дівчат. Йдеться про найкращі ідеї для протидії ґендерному насильству, закріплені в одному документі.

Конвенція пропонує урядам країн необхідні стандарти для боротьби з насильством щодо жінок і дівчат та визначає, які саме дії уряди повинні робити для запобігання насильству, для захисту жертв і притягнення до відповідальності винних осіб. Документ базується на багаторічному досвіді відповідної роботи та визначенні найоптимальніших шляхів подолання ґендерно обумовленого насильства та для його попередження. Конвенція має
юридичну силу, тому будь-яка країна, яка її ратифікує (надає силу закону), повинна дотримуватися її положень.

Підготовлено експертками ГО «Ла Страда-Україна» спільно з Урядовою уповноваженою з питань ґендерної політики, Апаратом Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики за участю громадських організацій «Жіночі перспективи», Національна Рада Жінок України, Інформаційно-консультативний жіночий центр, «Інсайт», «Центр соціальних та ґендерних досліджень», «Спілка жінок України».

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці Уряду Канади в межах Проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», який впроваджується Українським Жіночим Фондом (УЖФ). Подана інформація не завжди відображає погляди Уряду Канади й УЖФ. Відповідальність за зміст інформації несе ГО «Ла Страда-Україна».

Завантажити документ

  Категорія: