Мотиваційно-просвітницька зустріч для маріупольських батьків дітей з інвалідністю

Мотиваційно-просвітницька зустріч для маріупольських батьків дітей з інвалідністю
1 Жовтня 2021
Друкувати цю новину

05 вересня 2021 р. у приміщенні ГО Міський клуб «Повiрь у себе» пройшла мотиваційно-просвітницька зустріч для батьків дітей з інвалідністю «Взаємодія спеціалістів і батьків». Зустріч проводилася у рамках ініціативи «Маріуполь – місто рівних можливостей для всіх», яку реалізує ГО Міський клуб «Повiрь у себе» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Демократичне врядування у Східній Україні».

Основною метою цієї зустрічі було замотивувати батьків у яких діти з інвалідністю та фахівців один одного до співпраці та взаємодії заради якісних змін в житті людини з інвалідністю від початку життєвого шляху дитини з інвалідністю.

Були запрошенні фахівці щоб батьки могли напряму у неофіційній обстановці поспілкувавшись знайшли спільну мову яка є складовою співпраці. Бо як сказала учасниця зустрічі Галина Гур’єва: «Тільки разом у взаємодії батьків й фахівців ми зможемо досягнути успіху заради наших дітей».

Питання які були підняті на обговоренні визвали багато емоцій й були розглянути максимально з усіх сторін, особливо резонансними питаннями були такі як:

– Хто більш компетентний що до можливостей дитини з інвалідністю, батьки чи спеціалісти?

– Чи можливо найти спільні інтереси між батьками та спеціалістами?

Ці не легкі питання допомогла вирішити невеличка рольова гра де батькам пропонувалось у ролях «батьки та фахівець» розібрати життєві ситуації – в рамках якої як сказала учасниця зустрічі Ляна Рогожина: «Батьки змогли на собі спробувати роль іншої людини з інакшим кутом зору, й це насправді дієвий спосіб щоб зрозуміти іншу точку зору».

Вже традиційно на закінчення зустрічі, створивши «коло побажань» учасники з позитивним настроєм ділилися враженням від таких батьківських зустрічей й одноголосно виразили думку що для ефективних змін у кращу сторону у житті родин в котрих зростають діти з інвалідністю такі зустрічі повинні бути регулярними. На такі відгуки одна з організаторів зустрічі Кравченко Олена відповіла: «Кожен хто тут є – зацікавлен у тому щоб родини у яких є дітки з інвалідністю не замикалися у собі, а спілкувалися, товаришували, одним словом жили звичайним життям звичайної родини – тому я зроблю все від мене залежне щоб такі зустрічі продовжувались»!

В той час, коли учасники зустрічі спілкувалися, їхні діти грали у прикладні ігри, ліпили із пластиліну. До спілкування з дітьми були задіяні волонтери, які пройшли спецiалiзованi тренінги для волонтерів.

Проведення зустрічі стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» в рамках ініціативи «Маріуполь – місто рівних можливостей для всіх», яку реалізує ГО Міський клуб «Повiрь у себе».

Джерело

  Категорія: