Круглий стіл з питань дотримання прав жінок з інвалідністю та гендерної рівності у Маріуполі

Круглий стіл з питань дотримання прав жінок з інвалідністю та гендерної рівності у Маріуполі
24 Червня 2021
Друкувати цю новину

9 червня ГО «Повірь у себе» провела круглий стіл з питань дотримання прав жінок з інвалідністю та гендерної рівності у м. Маріуполь.

У круглому столі брали участь жінки керівники громадських організацій осіб з інвалідністю. мами дітей та дорослих людей з інвалідністю, правозахисниці, депутатка міської ради, волонтерки. Всього у круглому столі взяли участь 20 жінок.

Питання які обговорювались стосувались не тільки жінок з інвалідністю та жінок які мають дітей з інвалідністю, а також інших жінок міста.

Розглядаючи питання участі лідерок у процесах прийняття рішень керівниця однієї з організацій зауважила що: «влада забуває залучати лідерок громадської думки до розробок місцевих програм та обговорення місцевої політики».

Також на круглому столі було обговорено питання COVID-19 та визначено що COVID-19 ще раз показав що людині з першою групою інвалідності практично не доступно отримати медичну допомогу як сімейного лікаря так й вузьких спеціалістів, це питання розбиралося на прикладі матері молодої дівчини з інвалідністю 1-А групи інвалідності яка хворіла на COVID – 19.

Дуже гаряче було обговорення було питання доступності до соціальних послуг, в тому числі й впровадження соціального замовлення у місті.

Представниця БФ «Карітас» наголосила що влада категорично не чує громадській сектор і не готова впроваджувати соц. послуги.

В результаті обговорення усі учасниці прийшли до висновку що необхідно продовжувати відстоювати права жінок у тому числі й жінок з інвалідністю у місті Маріуполь та звернути особливу увагу на такі питання:

1). Доступність та розвиток соціальних послуг і соціального замовлення на рівні громади.

2). Медичне забезпечення (ліки в психіатрії, вузькі спеціалісти в тому числі доступ до них, лабораторне обстеження), оздоровлення.

3). Залучення лідерок у процесах прийняття рішень що стосується людей з інвалідністю та їх родин.

  Категорія: