Ляшенко Людмила – жінка ІІІ тисячоліття

Ляшенко Людмила – жінка ІІІ тисячоліття
31 Травня 2021
Друкувати цю новину

Премія «Жінка III тисячоліття» – це унікальна суспільна нагорода в Україні, якою вже 13 років відзначаються найкращі жінки з різних куточків України, які мають особисті здобутки в науці, мистецтві, спорті чи будь-яких інших сферах суспільного життя. Цьогоріч лауреаткою цієї Всеукраїнської премії від паралімпійського та дефлімпійського руху стала чемпіонка та багаторазова призерка Паралімпійських ігор, багаторазова чемпіонка та призерка кубків та чемпіонатів світу з лижних перегонів та біатлону Людмила Ляшенко, яка показала високі спортивні досягнення у 2021 році: на кубкові світу з лижних перегонів та біатлону, що проходив у Словаччині та Фінляндії загалом виборола 10 високих нагород,  серед них – 7 золотих, 2 срібні та 1 бронзова.  Крім того, за підсумками сезону етапів кубку світу-2021 у лижних перегонах та біатлоні Ляшенко Людмила стала першою та отримала два “кубки світу” серед жінок класу стоячи.

27 травня у Київському національному академічному театрі оперети, на ХІІІ церемонії нагородження Всеукраїнської премії  відзначили високі досягнення Людмили Ляшенко та вручили статуетку «Жінка III тисячоліття». Нагороду вручав президент Національного комітету спорту осіб з інвалідністю України Валерій Сушкевич, який відзначив особисті та професійні якості Людмили та звернув увагу на непросту долю успішної спортсменки. “Через чотири дні від народження ця красуня залишилась сиротою та виховувалась в дитячому будинку. Та вона не здалась, прийшла в паралімпійський спорт! Люда – чемпіонка та багаторазова призерка Паралімпійських ігор! А тільки в цьому році вона завоювала 10 медалей зимового кубку світу, 7 з яких – золоті! Саме такі жінки визначатимуть майбутнє нашої України!”.

У свою чергу, Людмила Ляшенко подякувала організаторам Всеукраїнської премії та Валерію Сушкевичу, без якого, за її словами, не було б цих високих досягнень.

ляшенко людмила - жінка ііі тисячоліття

Лауреатами Всеукраїнської премії “Жінка ІІІ тисячоліття” є чимало відомих постатей від паралімпійського та дефлімпійського руху: Олена Юрковська, Ганна Литвиненко, Єлизавета Мерешко, Анна Стеценко, Оксана Зубковська… Знаємо і віримо: далі буде!

Спортивне досьє:

 Ляшенко Людмила Олександрівна

(ураження опорно-рухового апарату)

17.05.1993 року народження

Займається лижними перегонами та біатлоном у Харківському регіональному центрі «Інваспорт», Харківська обл.

Спортивне звання: Заслужений майстер спорту України (біатлон), Майстер спорту України міжнародного класу (лижні перегони).

Освіта: вища, магістр. Людмила закінчила в Харківську державну академію фізичної культури за напрямом: спорт, лижні перегони.

Тренери: Нестеренко А.Ю., Артьомін Д.В.

Народилася 17 травня 1993 року у м. Запоріжжі. З народження має порушення розвитку верхніх та нижніх кінцівок. Перенесла 2 операції, але повну функціональність лівої руки відновити так і не вдалося.

З 4 років жила та навчалася в Цурюпинському дитячому будинку-інтернаті, де закінчила 9 класів. З дитинства Людмилі подобалися заняття спортом, займалася легкою атлетикою у групі спортсменів з інвалідністю. Пізніше вступила до Харківського обліково-економічного технікуму ім. Ф.Г.Ананченко за спеціальністю соціальний працівник. На другому курсі Людмила брала участь у курсі активної реабілітації, що проходив у Національному центрі паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації осіб з інвалідністю у м. Євпаторії. Саме в цей час у центрі проходив навчально-тренувальний збір резерву паралімпійської збірної України з лижних перегонів і біатлону. Людмила спробувала себе у лижеролерах і їй сподобалося, адже Люду завжди захоплювали швидкість та екстрим. Вже в грудні її запросили на тренувальний збір і чемпіонат України, де вона зайняла 3 місце у лижних перегонах (спринт класичним стилем). Тренери були приємно здивовані такими швидкими досягненнями, і Людмила майже одразу потрапила до резерву паралімпійської збірної.

З грудня 2012 року Людмила стала постійним членом паралімпійської команди України з лижних перегонів і біатлону.

Перший закордонний тренувальний збір для Людмили пройшов у м.Вуокатті, Фінляндія, в 2012 році. Людмила вперше потрапила закордон, вперше подорожувала літаком. Одразу після цього була участь у перших в житті лижних стартах – етапі кубку світу, багато хвилювань і емоцій.

Вже за ці декілька років занять лижними гонками і біатлоном з’явився деякий досвід, покращилася техніка і фізична форма.

Дебютувала на Паралімпіаді в Сочі, проте високих нагород тоді не виборола.

Вона – багаторазова чемпіонка та призерка кубків та чемпіонатів світу з лижних перегонів та біатлону в паралімпійських міжсезоннях.

На зимових Паралімпійських іграх-2018 Людмила виборола 1 золоту (естафета) та 2 бронзові медалі.

За високі досягнення на Паралімпіаді в Пхенчхані-2018 отримала державну нагороду Орден Княгині Ольги ІІІ ступеня. А також за  підсумками 2017-18 змагальних років отримала спортивного Оскара «Герої спортивного року» у номінації «Сильні духом».

У 2021 році на кубкові світу з лижних перегонів та біатлону, що проходив у Словаччині та Фінляндії загалом виборола 10 високих нагород,  серед них – 7 золотих, 2 срібні та 1 бронзова.  Крім того, за підсумками сезону етапів кубку світу-2021 у лижних перегонах та біатлоні Ляшенко Людмила стала першою та отримала два “кубки світу” серед жінок класу стоячи.

Фото – Оргкомітету «Жінка III тисячоліття»

 

ляшенко людмила - жінка ііі тисячоліття

Джерело

  Категорія: