ЗМІ про нас: У Кам’янській мистецькій школі №2, що на Дніпропетровщині, пройшов захід за пілотним проєктом «Мистецька освіта без обмежень» (ВІДЕО)

7 Квітня 2021
Друкувати цю новину

До Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм у Кам’янській мистецькій школі №2, що на Дніпропетровщині, пройшов захід за пілотним проєктом «Мистецька освіта без обмежень».

Його впроваджено у 2020 році спільними зусиллями Міністерства культури та інформаційної політики, а також Національної Асамблеї людей з інвалідністю України. Проєкт стосується організації доступного середовища, навчального процесу, що враховує потреби всіх дітей, в тому числі з інвалідністю, впровадження Конвенції інклюзивної освіти.

Подібні заходи відбулись у сімнадцяти мистецьких школах різних областей України. Це ті школи, які перемогли в конкурсі заявок на участь в проєкті та забажали впроваджувати інклюзивне навчання в своїх мистецьких закладах.

Нагадаємо, що мета пілотного проєкту «Мистецька освіта без обмежень»:  підвищення рівня доступності мистецької освіти через впровадження інклюзивного навчання в мистецьких школах, допомога у створенні освітнього простору, дружнього для усіх, а також виявлення конкретних перешкод для інклюзивного навчання мистецтву та напрацювання рекомендацій для усунення таких перешкод.

Дивіться репортаж регіонального каналу ТРК МІС.