СТАРТУВАВ ЩОРІЧНИЙ КОНКУРС “МІС ОСОБЛИВА МАМА УКРАЇНИ”

СТАРТУВАВ ЩОРІЧНИЙ КОНКУРС “МІС ОСОБЛИВА МАМА УКРАЇНИ”
29 Березня 2021
Друкувати цю новину

Стартував Всеукраїнський конкурс “Міс особлива мама України”. Цього року його проводять вдруге. Започаткувала його буковинка Оксана Трапані-Гаденко. Це жінка, яка вже багато років проживає у Італії і займається благочинністю. Щотижня з Італії до різних областей нашої країни курсують мікроавтобуси з величезними посилками від пані Оксани для мам, які опинилися у скрутному становищі.

Є така спільнота «Подаруй усмішку.UA», яка об’єднує особливих матусь та людей з інвалідністю з усієї України. Вона була створена 13 років тому. Заснувала її Оксана Трапані-Гаденко. Це українка, яка зараз мешкає в Італії. Родом пані Оксана з Чернівецької області з міста Сокиряни. Колись вона поїхала на заробітки до Італії, там вийшла заміж та лишилася проживати, хоча її душа завжди з Україною, а серце болить за тих людей, які найбільше потребують допомоги, фінансової та моральної підтримки. Її діяльність як волонтерки розпочалася з того, що пані Оксана почала опікуватися психіатричною лікарнею та будинками дитини, інтернатами, онкодиспансерами на своїй маленькій батьківщині – Буковині.

Живучи в Італії, вона згуртувала навколо спільної мети небайдужих людей (італійців, а також заробітчан та емігрантів з України), які разом надавали посильну допомогу потребуючим. Їхня неформальна організація нараховує близько ста осіб. Вони навіть відзначають день, коли об’єдналися, радо зустрічаються, готують разом вареники та спілкуються. Час від часу вони проводять різноманітні ярмарки, а виручені кошти спрямовують на благодійність – передають українцям, які ведуть боротьбу з хворобами. З нагоди свят, або при іншій можливості, вони готують та передають для них подарунки, допомагають різними засобами гігієни, сумішами для годування хворих дітей. Усе це абсолютно безкоштовно на благодійних засадах погоджуються доставити в Україну водії-перевізники.
До цієї фейсбук-спільноти долучаються люди з різних куточків країни, а також жителі з інших країн, які хочуть простягнути свою руку допомоги тим, хто її потребує. Таких людей тут називають феями.

І ось прийшла пані Оксані ідея показати усім матусь, які виховують діток з інвалідністю, жінок, які не нарікають на долю, які пережили та переживають щодня нелегкі випробування, але безмежно люблять своїх діток, бо це їх рідненькі малята, незважаючи ні на що…

Так вона і започаткувала перший всеукраїнський онлайн конкурс «Міс особлива мама України».

“Наша ненька Україна зараз знаходиться на етапі відродження, як незалежна держава! Надзвичайно велику роль в цьому відіграє жінка-берегиня роду, української мови, народних традицій та звичаїв. Жінка, яка жила активним життям, мріяла про досягнення і кар’єру але… але доля подарувала їй особливу дитинку! Дитинку з інвалідністю, коли весь світ перестає існувати навколо, друзі зникають і розпочинається ЖИТТЯ-БОРОТЬБА!!!

Боротьба за перший ковток, рух ручкою, тримання голівки, перший крок! Це їхні досягнення!!! Для суспільства ці жінки майже невидимі, часто сприймають їх, як бідолах. В уявах більшості вони мають бути змучені, виснажені,без зачіски і з синяками під очима… Ці жінки і їхні дітки – моє ЖИТТЯ!!!

Спілкуючись із ними, я відкрила для себе світ жінок – справжніх, сильних, мудрих і розумних, талановитих та з золотими руками, берегинь сім’ї і українських традицій!

І щоб донести до всього світу, до всієї України, що особливі матусі – це жінки-богині, це неперевершені жінки, мною було започатковано Всеукраїнський онлайн конкурс “Міс особлива мама України”.

Мета – возвеличити особливих матусь України, підкреслити їх значимість у суспільстві, показати їх національну свідомість та шанування українських традицій. Виховувати у суспільстві повагу до особливих матусь! Дати уяву про їхнє повсякденне життя. Підняти у особливих матерів самооцінку, підтримати психологічно. Дати поштовх до нових звершень.

Як показав перший конкурс, цей конкурс дається морально важко. Дітки потрапляють у реанімацію, у них стаються приступи та й втратили ми в тому році одну дитинку під час конкурсу… Мати припинила участь, але була нагороджена.

Конкурс важкий, непередбачуваний. Будемо щиро вдячні всім тим, хто має можливість підтримати цей проэкт фінансово чи подарунками. Те, що для когось норма, для особливих мам – неосяжні мрії”.

 

Джерело

  Категорія: