«Соціальне таксі для людей з інвалідністю» на міському рівні

«Соціальне таксі для людей з інвалідністю» на міському рівні
28 Січня 2021
Друкувати цю новину

Департамент соціальної політики працює над запуском повноцінного проєкту «Інватаксі для дітей з інвалідністю, людей з інвалідністю» у масштабах міста.

Як повідомили в Департаменті, через те, що норми та стандарти надання послуги відсутні на державному рівні, місто було вимушене розробляти власну нормативно-правову базу. На сьогодні уся відповідна документація проходить процедуру юстування, після завершення якої будуть оголошені торги з закупівлі послуги. Після закінчення усіх процедур «соціальне таксі» розпочне повноцінну роботу на міському рівні.

Пілотний проект соціального таксі проходив із 1 жовтня до 31 грудня 2020 року. Участь у пілотному проєкті взяли 140 дітей з інвалідністю, які здійснили 600 поїздок до визначеного місця призначення та у зворотному напрямку.

Пілотний проєкт був спрямований на перевірку можливостей міста у наданні соціальної транспортної послуги із залученням приватних перевізників. У тендерних торгах взяло участь лише одне підприємство – КП «Київмедспецтранс», яке виявилося єдиною компанією, готовою надати спеціально обладнані автомобілі. У проекті брали участь автомобілі двох типів: седани та переобладнані карети швидкої допомоги. За час роботи пілотного проєкту вдалося налагодити логістику, відпрацювати маршрути, сформувати потребу. Також встановлено типи автомобілів, які якнайкраще підходять відповідно до нозологій.

Дослідження Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю показало, що соціальна транспортна послуга має неабияке значення для здоров’я дітей з інвалідністю та з високим ризиком її набуття. Передусім йдеться про дітей та молодь з руховими порушеннями, розладами психіки та поведінки, високою соціальною дезорієнтацією тощо.

Джерело https://kyivcity.gov.ua/news/departament_sotsialno_politiki_gotuye_do_vprovadzhennya_proyekt_sotsialne_taksi_dlya_lyudey_z_invalidnistyu_na_miskomu_rivni/

  Категорія: