НСЗУ створила карту наявності у лікарнях та аптеках препаратів, якими лікують COVID-19

НСЗУ створила карту наявності у лікарнях та аптеках препаратів, якими лікують COVID-19
3 Грудня 2020
Друкувати цю новину

Національна служба здоров’я України створила інтерактивну карту, де можна перевірити, у яких лікарнях та аптеках є препарати, необхідні для лікування хворих на COVID-19.

НСЗУ створила карту наявності у лікарнях та аптеках препаратів, якими лікують COVID-19

Про це повідомляє НСЗУ.

Карта складається з трьох розділів. У першому та другому розділах можна знайти дані щодо залишків препаратів у лікарнях.

Зокрема, у розділі “Інформація щодо наявності в закладах охорони здоров’я лікарських засобів” можна побачити загальну кількість закладів, що звітують про залишки, кількість закладів, в яких наявні залишки, а також загальну кількість засобів.

Другий розділ “Інформація щодо наявності в закладах охорони здоров’я лікарських засобів. Карта” дозволяє побачити всю цю інформації на карті України.

Третій розділ “Інформація щодо наявності залишків, необхідних для боротьби з COVID-19, в аптечних закладах” дозволяє перевірити наявність засобів, необхідних при лікуванні від COVID-19 в аптеках. Тут міститься інформація про загальну кількість аптечних закладів, що звітують про залишки, кількість аптечних закладів, в яких наявні залишки, поточні залишки лікарських засобів.

Інформація оновлюється щотижнево. Джерелом даних є Держлікслужба.

Що відомо

  • В Україні за добу підтвердили понад 12 тисяч нових випадків COVID-19.
  • 11 листопада Кабінет міністрів запровадив в Україні загальнодержавний “карантин вихідного дня” з 14 по 30 листопада.
  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні вдалося незначним чином зупинити зростання кількості інфікованих на COVID-19, а результати карантину “вихідного дня” буде видно вже наступного тижня.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив що уряд може запровадити жорсткіший локдаун у разі, якщо ініціатива з карантином “вихідного дня” не дасть результатів.
  • Кабінет міністрів може ввести локдаун у двадцятих числах грудня. Які саме обмеження буде передбачати карантин, нардепи не уточнюють.
  • Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість введення локдауну на три тижні у грудні або в січні.

Джерело https://suspilne.media/84943-ak-banki-pracuvatimut-z-elektronnim-pasportom-u-dii-poasnue-ekspert/

  Категорія: