Продовжуємо обговорення проєкту Плану дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю на період до 2025 року

Продовжуємо обговорення проєкту Плану дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю на період до 2025 року
1 Грудня 2020
Друкувати цю новину

30 листопада 2020 року Національна Асамблея людей з інвалідністю України провела чергову онлайн робочу зустріч щодо обговорення проєкту Плану дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю на період до 2025 року. ( далі, План дій).

Учасниці та учасники обговорювали плани дій по реалізації  Статті 19 «Самостійний спосіб життя осіб з інвалідністю і залучення їх до місцевої спільноти»; Статті 21: «Свобода висловлення думки та переконань і доступ до інформації» та  Стаття 23: «Повага до дому та сім’ї».

 «Важлива участь кожної особи з інвалідністю, батьків, які виховують дітей з інвалідністю, фахівців – наголосила Лариса Байда,  модераторка заходу. Ми обговорюємо  плани дій держави на 5 років щодо реалізації Конвенції.   Це наше  життя, наших дітей  і рідних  і від  нас залежить яким воно буде через п’ять років.  Від нашої активної участі може  залежати зміниться воно чи ні, будуть прийняті соціальні стандарти чи ні , покращаться  послуги в громадах чи ні… Давайте спробуємо працювати великою командою однодумців у вирішенні  питань, які сьогодні є актуальними.»

В інтерактивному режимі опрацьовані статті  «Плану дій» та надані зауваження та рекомендації. За результатами зустрічі інформація передана для узагальнення до робочої групи НАІУ.

Протягом останнього місяця було проведено низку робочих зустрічей з обговорення проекту Плану дій. Участь жінок, дівчат з інвалідністю, лідерок громадських організацій осіб з інвалідністю в подібних обговореннях надає можливість впливати на прийняття рішень на рівні держави. Тим самим підтверджувати в реальності, що не недоцільно робити щось для нас без нас.  Активність учасників/ць під час обговорення питань, які піднімались на зустрічах свідчать про їх  актуальність, сприяють посиленню участі жінок з інвалідністю у формуванні політики  та адвокатуванні своїх прав.

 

Захід проводиться в рамках проєкту «Права жінок з інвалідністю: дія у розвитку» для реалізації якого надається фінансова підтримка за рахунок коштів Державного бюджету України.

  Категорія: