“Не бійся – ти не одна!”

“Не бійся – ти не одна!”
21 Вересня 2020
Друкувати цю новину

"Не бійся – ти не одна!"

Проблема домашнього насилля в родинах осіб з інвалідністю – це одна з тих проблем, яка замовчується на рівні суспільства і яка напряму впливає на якість життя осіб з інвалідністю та їхні родини.

Громадська організація Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток»  реалізовує проєкт “Не бійся – ти не одна!” за підтримки Уряду Канади в рамках проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією Пакт. В рамках даного проєкту з 25 по 29 серпня 2020 року у платформі Zoom було проведено 5-ти денну Онлайн школу з сурдоперекладом «Стоп насилля: ідентифікувати, не допустити, протидіяти!» для жінок з інвалідністю з регіонів України. Метою тренінгової програми було підвищити рівень знань, вмінь та навичок жінок з інвалідністю щодо протидії проявам насилля та проявам дискримінації.

Під час проведення 5-ти денної Онлайн школи з сурдоперекладом «Стоп насилля: ідентифікувати, не допустити, протидіяти!» піднімалися питання що таке насильство, якими є види насильства; стереотипи, які призводять до насильства, гендерні стереотипи як чинник домашнього насильства; розглядалися кліше про різне ставлення до насильства;  обговорювалося становище жінок з інвалідністю, які зазнають насильства; становище дітей, які піддаються жорстокому поводженню; розглядалося Українське законодавство щодо домашнього насильства; підтримка жінок, які зазнають насильства тощо.

"Не бійся – ти не одна!"

У рамках даного проєкту буде проведено ще чотири пятиденні Онлайн школи з сурдоперекладом  «Стоп насилля: ідентифікувати, не допустити, протидіяти!»

Запрошуємо жінок з інвалідністю  долучитися до навчання!

Наступна школа буде проходити 05-09.10.2020р. Запрошуємо заповнити аплікаційну форму для участі у Школі: https://mail.google.com/

Голова правління Саранча Ірина

  Категорія: