Жінки за рівний доступ до адмінпослуг

Жінки за рівний доступ до адмінпослуг
18 Вересня 2020
Друкувати цю новину

Добігає до кінця другий місяць реалізації  проєкту «Жінки за рівний доступ до адмінпослуг», який реалізовує Житомирська обласна громадська організація людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я.» (член НАІУ)  в місті Житомир, Бердичів та смт. Романів.

Метою проєкту є проведення гендерного аудиту доступності у трьох вищевказаних містах. Гендерний аудит доступності це більш широке поняття, яке включає у себе аудит: архітектурний, інфраструктурний, інформаційний та комунікаційний. За результатами проведених гендерних аудитів доступності може бути сформовані ефективні місцеві політики.

Головним завданням учасників проєкту стало навчання працівників ЦНАП (центр надання адміністративних послуг). Якісне надання адмінпослуг жінкам, відповідно і чоловікам з інвалідністю, різних нозологій.

Протягом місяця нами було проведено п’ять фокус – груп за участі жінок різних нозологій, керівників громадських організацій людей з інвалідністю, представників виконавчої влади. Під час обговорення жінки говорили про проблеми з якими вони стикаються при отримання послуг в ЦНАП. Говорили про усунення існуючих перешкод, залучення потрібних експертів для навчання і системної роботи.

За підсумками роботи у фокус – групах, створена інфографіка найбільших перешкод для жінок з інвалідністю при отримані адмінпослуг.

Проведений гендерний аудит доступності до міста Бердичева; навчання представників громадськості та місцевих чиновників показало, існуючі нюанси під час спілкування з жінками з порушеннями: ментальними, опорно – рухового апарату, зору, слуху. Кожна з експерток своєї нозології практично показала, як має виглядати допомога незрячим, нечуючим, жінкам, які пересуваються на інвалідному візку. Працівники ЦНАП Бердичівської міської ради, включились у практичні вправи, які були продемонстровані експертками та експертами. Тренінг був незвичним і корисним, тому що участь у ньому брали всі. Гарну оцінку надали роботі команди представники громадськості та органів місцевого самоврядування Бердичівської міської ради.

Готуємось до аудитів у місті Житомир та смт Романів.

Всі заходи відбуваються завдяки підтримки РАСТ та Уряду Канади в рамках проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні.».

  Категорія: