Перевірка на іклюзивність: міністр розвитку громад змушує забудовників їздити на інвалідному візку школою після ремонту

11 Вересня 2020
Друкувати цю новину

Забудовник або замовник облдержадміністрації має потрапити на візку до туалету на другий поверх.

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов розповів, що він проводить експеримент у школах. Коли треба здавати готовий об’єкт він пропонує забудовнику або чиновнику проїхати школою на інвалідному візку, щоб визначити чи є інклюзивною ця школа. Про це він заявив в ефірі “Сніданку з 1+1”.

“Щодо інклюзивності – це дійсно напрям, котрий нас дуже сильно турбує і проєктна документація нових шкіл, котрі зараз були добудовані, вона розроблялася 5-10 років тому, коли вимоги до інклюзивності були інші”, – розповів міністр.

За словами Чернишова, зараз проєкти шкіл коригують під інклюзивні потреби.

“Зараз у мене є такий експеримент, коли ми приймаємо школу та готуємо її до відкриття, я пропоную забудовнику чи замовнику обласної державної адміністрації особисто перевірити інклюзивність і проїхати на інвалідному візочку школою. Якщо він зможе це зробити, зможе відвідати туалет, зможе піднятися на другий, третій поверх – тоді ця школа інклюзивна”, – повідомив він.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року Верховна Рада України ухвалила Закон “Про повну загальну середню освіту”. У документі закріплена Рада ухвалила закон про середню освіту: як зміниться школа
інклюзивність. Учні з особливими освітніми потребами можуть навчатися в звичайних школах за власною освітньою траєкторією.

ВІДЕО Велике будівництво шкіл – Міністр розвитку громад і територій України відповів на гарячі запитання

Уже рік в Україні існує Міністерство розвитку громад і територій України. Що вже зробили й що планують – розказав міністр Олексій Чернишов.

Джерело ТСН

  Категорія: