Право на здоровя жінок з інвалідністю

Право на здоровя жінок з інвалідністю
7 Серпня 2020
Друкувати цю новину

У рамках проєкту «Реалізація права на здоров’я жінок з інвалідністю в Чернівецькій області», який реалізує ГО «Чернівецька обласна організація людей з інвалідністю «Лідер» за підтримки Міжнародної організації «Пакт» (Pact Ukraine) та фінансової підтримки Уряду Канади проведено соціально-психологічний тренінг для жінок з інвалідністю Чернівецької області на тему: «Право на здоров’я як запорука психологічного благополуччя».

Тренерка: доктор психологічних наук, доцент кафедри педагогіки та соціальної роботи Валентина Балахтар.

З вітальним словом до учасників тренінгу звернулась Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова (online) Татьяна Баранцова, яка акцентувала увагу на викликах сьогодення, що зумовлюють проблеми зі здоров’ям, загрожують психологічному благополуччю жінок з інвалідністю. Пані Тетяна пообіцяла приїхати на Буковину та зустрітися для обговорення наболілих питань покращення становища людей з інвалідністю області.
Метою тренінгу було не лише розширити уявлення слухачів щодо поняття здоров’я, його правових засад як однієї з цінностей людини, але й сформувати у жінок з інвалідністю прагнення займати активну життєву позицію, сприяти визначенню власних духовних цінностей та орієнтації на здоровий спосіб життя, здоров’я через формування позитивного емоційного стану, благополуччя, набути навичок самооцінювання власного життя, самопізнання та самовдосконалення, самоприйняття людини, особистісного зростання й цілеспрямованості.
З великим задоволенням та гарним настроєм учасники та учасниці семінару брали участь у інтерактивних лекціях, дискусіях, дивилися мультфільми, виконували практичні вправи («Повір у себе», «Поцілунок очима», «Кокон», «Прекрасний сад» та ін.). Ми досліджували аналізували чинники, причини, створювали модель здоров’я як індикатора психологічного благополуччя, визначали шляхи, способи, дії, які варто зробити, щоб кожен з нас став щасливішим, психологічно благополучним. І звісно, що увесь процес напруженої роботи супроводжували релакс і рефлексія.
Тренінг виявився надзвичайно насиченим, цікавим і надихаючим.
Щиро дякуємо:
Міжнародній організації «Пакт», Pact Ukraine
Урядовій Уповноваженій з питань прав людей з інвалідністю Т. Баранцовій
Доктору психологічних наук, тренерці семінару Валентині Балахтар
Волонтерам Максиму Пансеку , Olesya Chelnyak , Віталію Пуху.
ГРК «Георг Парк»
ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю» за інформаційну підтримку!
Керівницям/ку ГО «Мрія», «Богдан», «Ми рівні» «Астом-Чернівці», «Місто»
Усім дівчатам і хлопцям які взяли участь у тренінгу!
Пам’ятаймо, наше життя складається з маленьких частинок подій, миттєвостей, які роблять нас психологічно здоровими і благополучними, роблять нас щасливими!

Валентина Добридіна

  Категорія: