Фестиваль “Зорі надії” зігрів любов’ю своїх учасників

Фестиваль “Зорі надії” зігрів любов’ю своїх учасників
7 Серпня 2014
Друкувати цю новину

Фестиваль “Зорі надії” зігрів любов’ю своїх учасників

Відомий український фотограф Олександр Лавінюков нещодавно побував на фестивалі “Зорі надії”, який відбувся в м. Балта Одеської області. Його вразили зміст класів майстерності для людей з інвалідністю, а спілкування з учасниками відбувалось у час святкування Івана Купала, а отже було щирим і емоційним.

Фестиваль “Зорі надії” зігрів любов’ю своїх учасниківПоділитися своїми враженнями від участі у фестивалі, а також презентувати свій невеликий фотозвіт Олександр люб’язно погодився на сторінках сайту ВГОІ Велід. Всі фото Олександра Лавінюкова

Довідка: Олександр Лавінюков, має інвалідність по зору. Довгий час практикує техніку фоторепортаж у стилі етюду. З його творчістю можна ознайомитися за посиланням

На початку липня у м. Балта Одеської області пройшли заняття школи майстерності для творчих людей з особливими потребами в рамках фестивалю «Зорі надії». Збіглося це з святом Івана Купала, і мені там пощастило там побувати.

Фестиваль “Зорі надії” зігрів любов’ю своїх учасниківДля учасників проводилися майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок, плетіння з соломки, виготовлення оберегів, арт-терапії.

Гості фестивалю, що з’їхалися з багатьох областей України, продемонстрували свої таланти у танцях, співах, грі на народних і сучасних музичних інструментах, живописі та фотографії. Увечері на міському пляжі Балти пройшло театралізоване купальське дійство з плетінням вінків та виготовленням ляльки Марени.

Серед учасників були і жителі із зони АТО, які тимчасово проживають в Одеській області. Перед від’їздом була проведена автобусна екскурсія по місту для учасників на інвалідних візках. Велика подяка волонтерам з Балти, що допомагали вантажити візки до приміської електрички та автобуса.

Фестиваль “Зорі надії” зігрів любов’ю своїх учасниківНа жаль, ні залізничні платформи, ні автотранспорт виявилися не пристосовані до потреб людей з обмеженнями руху, тому волонтерам довелося переміщати візки буквально на руках. Ті будівлі міста Балти і громадські місця, де ми побували, повністю доступні для осіб з інвалідністю-візочників завдяки активності Надії Ленц, яка очолює місцеву громадську організацію осіб з інвалідністю.
Незабаром, 17 липня, танці на візках зможуть побачити і відпочиваючі Куяльника.

Побажаємо більше уваги і зацікавленості суспільства до інтеграції людей з особливими потребами у всі сфери життя.

Олександр Лавінюков, фотограф, інвалід 2 групи по зору.

Авторські права на використання фото належать О.Лавінюкову

ВГОі “Велід”

 

 

  Новина має такі "мітки":
  Категорія: