Школа балету для незрячих в Бразилії

Школа балету для незрячих в Бразилії
27 Липня 2020
Друкувати цю новину

Єдина у світі школа балету, де більшість учениць — незрячі В 1995 році інструктор Фернанда Бьянчіні заснувала Асоціацію балету і мистецтва для незрячих в Сан-Паулу (Бразилія).

“Я хочу, щоб дівчатам аплодували за їх дисципліну, за талант і за хороший танець, а не тому, що вони не бачать так само, як ми … Тут немає людей із порушеннями зору, які отримують благодійність. Це професійні танцюристи, які навчаються, а також навчають», — пояснює мету проекту Фернанда.

Наразі у школі навчається 336 студенток віком від 3 до 60 років. Спершу ученицями Фернанди були лише незрячі, зараз місця у школі розподіляються наступним чином: 60% – люди з порушеннями зору, 30% люди з інвалідністю іншого типу, і 10% для студентів без інвалідності. Асоціація функціонує за кошти благодійних пожертв від фізичних осіб та компаній. Підтримати можна за посиланням на сайті школи: https://www.associacaofernandabianchini.org/

Щоб зрозуміти своїх учениць, інструктор Фернанда Бьянчіні часто сама заплющує очі: “Учень торкається вчителя, вчитель — учня. Ми робимо звуки пальцями, щоб точно уявляти положення в просторі. Я розумію світ незрячих, його межі. Ця навчальна методика заснована на дотиках й почуттях…”.

Школа була заснована для діток з бідних сімей, тому навчання у ній безкоштовне. Зараз школа гастролює по всьому світу!

«Я бачу світ більш чудовим, коли займаюся балетом зі своєю трупою. Здається, що в повітрі навколо мене, коли я танцюю, розлита якась магія, і мені постійно здається, що я можу злетіти. Це почуття настільки прекрасне, що його просто неможливо описати», — ділиться своїми враженнями провідна балерина Гейза Перейра.

Джерело

  Категорія: