Представники Мінсоцполітики зустрілися із вимушеними переселенцями, які мешкають в тимчасовому поселенні поблизу станції метро „Видубичі” в столиці

Представники Мінсоцполітики зустрілися із вимушеними переселенцями, які мешкають в тимчасовому поселенні поблизу станції метро „Видубичі” в столиці
5 Серпня 2014
Друкувати цю новину

МінсоцполітикиНа виконання доручення Мінсоцполітики відбулася зустріч представників соціальних служб міста Києва з вимушеними переселенцями з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Наразі жителі АР Крим, Донецької та Луганської області, загалом 198 осіб, тимчасово мешкають в приміщенні по вул. Будіндустрії, 5, поблизу станції метро „Видубичі”.

Звернення представників громадських організацій із проханням направити соціальних працівників до тимчасового поселення вимушених переселенців надійшло до Мінсоцполітики 29 липня.   Того ж дня представник Міністерства виїхав за вказаною адресою. Переселенцям було запропоновано допомогу в оформленні передбачених законодавством соціальних виплат та інших видів державної підтримки, що знаходяться в компетенції Міністерства соціальної політики, та узгоджено дату зустрічі із компетентними працівниками.

31 липня мешканці тимчасового поселення отримали змогу звернутися зі своїми питаннями до представників різних соціальних служб. За результатами зустрічі, щодо отримання різних видів соцдопомог до відповідного департаменту звернулося 26 переселенців, ще 19 надали заяву на отримання необхідних довідок, 20 осіб направлено до управлінь праці та соціального захисту населення для переведення виплати на дитину до 3-х років по місцю проживання.

20 громадянам було надано консультації щодо влаштування дітей в дитячий садок, також розглянуто заяви двох осіб стосовно зарахування в ПТУ.

8 переселенців звернулися до представників Пенсійного фонду щодо переведення пенсії за місцем проживання. При цьому ще 29 з тих, хто вимушений був залишити свою домівку, виявили бажання знайти роботу у місті Києві. Необхідну інформацію вони отримали від представників центру зайнятості.

Міністерство соціальної політики

  Категорія: