Україна забезпечила виконання міжнародних договорів з пенсійного забезпечення

Україна забезпечила виконання міжнародних договорів з пенсійного забезпечення
22 Липня 2014
Друкувати цю новину

Україна забезпечила виконання міжнародних договорів з пенсійного забезпеченняУкрпошта розпочала перекази пенсій до Криму на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 2 липня 2014 р. № 234, яким затверджено Порядок виплати пенсій та надання соціальних послуг громадянам України, які проживають на території АР Крим та м. Севастополя.

Відповідно до визначеного механізму, виплата пенсій здійснюватиметься будь-якому пенсіонеру тимчасово окупованої території, який не отримує пенсію від Пенсійного Фонду Російської Федерації або інших міністерств та відомств, що здійснюють пенсійне забезпечення Росії.

Станом на 21 липня поштові пенсійні перекази надіслано громадянам України – мешканцям Криму, яким виплачується пенсія за міжнародними договорами з пенсійного забезпечення, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України. Наразі Укрпошта здійснила майже сотню таких поштових переказів.

Призначення і виплата пенсій таким українським громадянам здійснюється згідно із пенсійним законодавством України. Це, зокрема, Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», інших нормативно-правових актів, а також міжнародні договори, що регулюють відносини у сфері пенсійного забезпечення.

Урядовий портал

  Новина має такі "мітки":
  Категорія: