Завдяки щоденній роботі працівників соціальних закладів для осіб з інвалідністю люди з обмеженими можливостями мають змогу відчути себе повноцінними членами суспільства

Завдяки щоденній роботі працівників соціальних закладів для осіб з інвалідністю люди з обмеженими можливостями мають змогу відчути себе повноцінними членами суспільства
17 Липня 2014
Друкувати цю новину

Завдяки щоденній роботі працівників соціальних закладів для осіб з інвалідністю люди з обмеженими можливостями мають змогу відчути себе повноцінними членами суспільства

Про це зазначила заступник голови облдержадміністрації Людмила Щербаківська 17 липня, ознайомившись з роботою Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації осіб з інвалідністю «Поділля». Заступник голови ОДА оглянула навчальні приміщення, медичну частину, гуртожиток та їдальню.

Директор центру професійної реабілітації осіб з інвалідністю «Поділля» Роман Штогрин повідомив, що на сьогодні центр забезпечує підготовкою осіб з інвалідністю від 16 до 60 років за 16-ма професіями, серед яких бухгалтер, оператор комп’ютерного набору, швець, взуттєвик, перукар тощо. Перевагами для слухачів зі всієї України є також безкоштовність послуг: проживання у гуртожитку, 3-разове харчування, дозвілля, соціально-психологічна реабілітація. Наразі заклад потребує ремонтних робіт та оновлення матеріально-технічної частини.

У найближчих планах керівництва закладу – підготовка до зими (утеплення приміщень та заміна вікон), а також створення якісної фотостудії.

“Вінницький Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Поділля» навчає людей з 19 областей. Це унікальний заклад, в якому держава створила умови для безкоштовної комплексної професійної реабілітації осіб з інвалідністю”, – так прокоментувала побачене Людмила Щербаківська. Вона зазначила, що в центрі працюють справжні професіонали, які не тільки знають свою справу, а й небайдужі до людей, яких обслуговують.

Окрім того, заступник голови облдержадміністрації познайомилась із колективом Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

В ході знайомства зі співробітниками Фонду вона поцікавилася наболілими питаннями та проблемами, що існують в галузі. Зокрема, щодо фінансування, розміру заробітної плати та рівня забезпечення матеріально-технічної бази.

«Ми прагнемо створити рівні можливості для людей з обмеженими фізичними можливостями в регіоні», – наголосив директор Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту населення Сергій Полонський.

За його словами, основними завданнями Вінницького обласного відділення Фонду є організація та прийом звітів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, зарахування кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю до нормативу таких місць, аналіз звітів та перевірка правильності розрахунків, наповнення державного бюджету коштами, що сплачують підприємства у вигляді адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, а також забезпечення ефективного використання бюджетних коштів для вирішення соціальних питань осіб з інвалідністю.

Підводячи підсумки візиту, Людмила Щербаківська зауважила: «Зроблено чимало, проте зробити потрібно ще більше, аби надати кваліфіковану та професійну допомогу кожній людині з особливими потребами. Завдяки щоденній роботі працівників подібних закладів покращується соціально-побутове та матеріальне становище людей із особливими потребами, а це своєю чергою сприяє їхній інтеграції у суспільне життя країни».

Вінницька ОДА + Фото

  Новина має такі "мітки":
  Категорія: