Міністр соціальної політики України ознайомилася з роботою Центру раннього втручання в Одесі

Міністр соціальної політики України ознайомилася з роботою Центру раннього втручання в Одесі
5 Лютого 2020
Друкувати цю новину

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська  ознайомилася з роботою Центру раннього втручання, створеного на базі КНП Дитяча Міська Поліклініка 6 Одеської міської ради  у Київському районі.

Раннє втручання – це система допомоги дітям з порушеннями розвитку у віці від народження до 4-х років, спрямована на поліпшення розвитку дитини і підвищення якості життя її сім’ї.

Наразі в Центрі раннього втручання при ДМП №6 отримують допомогу 83 такі сім’ї.

Центр раннього втручання при одеській дитячій поліклініці №6 є унікальним для України закладом, створеним виключно за рахунок коштів, що надійшли від Національної служби здоров’я на підставі фінансування за кількістю підписаних з педіатрами ДМП №6 декларацій.

Всього на створення Центру було спрямовано 3 млн гривень, це дозволило провести капітальний ремонт приміщень, закупити дзеркало Гезелла та інше обладнання, меблі, а також автомобіль.

Завдяки наявності власного автотранспорту мультидисциплінарні команди Центру раннього втручання можуть надавати комплексну допомогу сім’ям на дому, допомагаючи організувати повсякденне життя дитини і оточуюче середовище так, щоб сприяти її розвитку. З дітьми працюють психологи, логопеди, за необхідності надається консультація соціального працівника з оформлення документів та інших питань.

“Центр раннього втручання в Одесі створено завдяки ефективному використанню коштів, отриманих у процесі реалізації медреформи. Крім того, торік до Міської цільової програми “Рівність” внесені зміни, спрямовані на подальший розвиток системи раннього втручання в Одесі”, – зазначила заступниця міського голови Світлана Бедрега.

Учасники зустрічі обговорили питання підтримки і фінансування послуги з раннього втручання. Наразі розглядається питання про створення в Одесі ще одного Центру раннього втручання – на базі дитячої міської поліклініки №2 в Суворовському районі. За допомогою дитячих поліклінік, пологових будинків і жіночих консультацій Одеси батьків інформують про систему раннього скринінгу порушень розвитку дітей.

Всі батьки, яких непокоїть розвиток дитини, можуть пройти онлайн скринінг тут – bit.ly/eci_Odessa

За матеріалами Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради

  Категорія: