Бізнес по-чернівецьки, або Для незрячих світло дорожче

Бізнес по-чернівецьки, або Для незрячих світло дорожче
14 Січня 2020
Друкувати цю новину

Незрячі Чернівців, заробітна плата яких в основному становить 50% від мінімальної, не можуть платити за тарифом 1 гривня 68 копійок з першого кіловата.

Електрична енергія – це вид енергії, що існує у вигляді потенціальної енергії електричного й магнітного полів та енергії електричного струму.

Завдяки зручній технології виробництва розподілу і споживання електрична енергія займає важливе місце серед інших енергій, що їх споживає людство.

До споживача електроенергія постачається через електромережу.

Споживач використовує її для виконання механічної роботи опалення, освітлення, комунікації тощо.

Чернівці – це місто в якому дуже давно відсутня централізована подача гарячої води.

В будинку, що належить до громадського житлового фонду та знаходиться на балансі Чернівецького УВО УТОС, де проживаю я та ще багато людей з порушенням зору, на трьох верхніх поверхах немає газу, а їжу готують на електричних плитах. Воду нагрівають бойлери.

В зимовий період мешканці споживають від триста до сімсот кіловат електроенергії щомісяця.

Сплачувати доводиться за 1 гривню і 68 копійок з першого кіловата спожитої енергії, бо постачає нам її Чернівецьке УВО УТОС, яке укладає договір з Чернівецьким Обленерго.

Раніше побутові споживачі електричної енергії, що користуються електричними плитами для приготування їжі сплачували за нижчим тарифом, а зараз для нас вийшло навпаки.

Встановити двохзонний лічильник за показами якого з 23-ої до 7-ої години тариф на 50% дешевше, також не можемо, бо нашому підприємству в якому на балансі будинок №188 її все одно продають по 1 гривні 68 копійок.

Наші колеги, що живуть в Івано-Франківську, сплачують 50% за всі житлово-комунальні послуги.

 Потрібні зміни до законодавства, які б ліквідували цю несправедливість.

Незрячі Чернівців, заробітна плата яких становить в основному половину від мінімальної, просто не можуть так багато платити.

Вірю, що чиновники з Уряду та Верховної Ради, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)  шляхом видачі нормативних актів ліквідують цю несправедливість.

Галина Гродецька

  Категорія: