Служба зайнятості допомагає знайти роботу людям з інвалідністю

Служба зайнятості допомагає знайти роботу людям з інвалідністю
29 Листопада 2019
Друкувати цю новину

Служба зайнятості допомагає знайти роботу людям з інвалідністю

Після того, як у Службі зайнятості з’явились кар’єрні радники, які мають до клієнта індивідуальний підхід і допомагають йому набути впевненості в своїх силах, працевлаштування людей з інвалідністю пожвавішало. Важливо, що цей процес активізувався у сільській місцевості.

Зокрема, Анатолій Бахмут працював механіком у ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання”, але у квітні 2018 року через погіршення стану здоров’я вимушений був звільнитись з посади. Без роботи ще досить молодий чоловік (на знімку) сидіти не міг — треба годувати сім’ю, тож за допомогою у працевлаштуванні звернувся до Новопсковського районного центру зайнятості.

Допоки не було підходящого заняття, чоловік брав участь у громадських роботах, потім працевлаштувався на тимчасове місце, далі рекомендація від попереднього роботодавця допомогла йому отримати посаду спеціаліста з комплексного обслуговування й ремонту будинків у ДНЗ ясла-садок “Теремок”. Але, маючи вищу освіту та досвід, Анатолій прагнув знайти роботу інженера, тому залишався у полі зору кар’єрного радника й отримував послуги соціального супроводу.

Результатом тісної співпраці стало працевлаштування до КНП “Новопсковський центр “Первинна медико-санітарна допомога” на посаду інженера з охорони праці.  Анатолій Бахмут задоволений: робота відповідає стану його здоров’я. Отже,  кар’єрний радник допоміг шукачу реально оцінити свої можливості та зорієнтував на зміну сфери діяльності.

Луганський обласний центр зайнятості

  Категорія: