Фокус-групи в місті Попасна

Фокус-групи в місті Попасна
20 Листопада 2019
Друкувати цю новину

Фокус-групи в місті Попасна

7 листопада 2019 року в місті Попасна у рамках проєкту «Створення моделі соціального партнерства НУО та спілок людей з інвалідністю міст та селищ Попаснянського району та місцевої влади» відбулися дві фокус-групи: з батьками, які виховують дітей з інвалідністю, з людьми з ОФМ та представниками державних структур і громадських організацій.

Існує надзвичайна проблема оформлення МСЕК – це питання знову серед перших.

Необхідність впровадження Інклюзивності освітніх занять в навчальних закладах.

Катастрофічно не вистачає лікарів, дефектологів, логопедів.

Існує велика потреба у придбанні спеціалізованого авто, який за думкою фахівців може частково вирішити питання доступу дітей з інвалідністю до отримання реабілітаційних, освітніх послуг зі всього району.

Експерт з прав людини Людмила Фурсова надала чіткі рекомендації і роз’яснення стосовно оформлення індивідуальної програми реабілітації, яким чином отримати засоби гігієни для дітей і людей з інвалідністю, які цього потребують.

Фокус-групи в місті Попасна

Представниця Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Тетяна Коробченко розповіла про роботу Фонда, про навчання молодих людей з інвалідністю у вищих навчальних закладах, про працевлаштування і відкриття особистої підприємницької справи.

На зустрічі з представниками державних структур та місцевої влади були визначені проблеми з якими стикаються люди з інвалідністю та їх батьки і шляхи їх вирішення.

Заходи відбулися в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру та фінансової підтримки Европейского Союзу та урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

В Луганській області проєкт виконується ЛОМГО «АМІ-СХІД».

Партнери проєкту: ГО «Клуб для дітей та молоді з інвалідністю “Шанс” м. Попасна та КЗ «Попаснянський районний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Лелека”.

Інформаційна та організаційна підтримка: Національна Асамблея людей з інвалідністю України, КУ «Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з ОФМ» за всебічної підтримки Управління молоді та спорту Луганської ОДА.

Правова допомога – Луганське обласне відділення фонду соціального захисту інвалiдів.

Тетяна Баранцова

  Категорія: