Українці тріумфально перетнули екватор чемпіонату світу

Українці тріумфально перетнули екватор чемпіонату світу
12 Листопада 2019
Друкувати цю новину

Українці тріумфально перетнули екватор чемпіонату світу

Неймовірно потужно продовжують свій виступ на чемпіонаті світу з легкої атлетики українські паралімпійці! 11 листопада вони перетнули екватор цього міжнародного спортивного форуму другими за кількістю золотих нагород! Тільки за вчора в Дубаї тричі лунав Гімн України та чотири рази здіймався увись прапор нашої держави: 3 золоті та 1 срібна медаль, а також 1 рекорд світу, Європи та 1 особистий рекорд. А загалом у доробку українців – 17 високих нагород, серед яких 8 золотих, 5 срібних та 4 бронзові медалі, а також 8 рекордів – 3 світових, 3 європейських та 2 особистих. Отож, на екваторі чемпіонату світу ми – ТОП-2 у золоті!!! ТОП-3 – за кількістю медалей! Непереможені!  

Цей день з самого ранку приніс нашій збірній два золота! Наталка Кобзар (T37) у напруженій боротьбі стає першою у бігу на дистанції 400 м. Її результат – 1:02.44  – особистий рекорд спортсменки (PB). Майже одночасно із Наталкою Зоя Овсій (F51), також спортсменка із Дніпра, виборює золоту медаль зі світовим та європейським рекордом з метань булави. Результат спортсменки – 25.23.

Олександр Дорошенко виборов срібну медаль на чемпіонаті вже у штовханні ядра з континентальним рекордом (AR): це вже друге срібло досвідченого спортсмена!  

Українці тріумфально перетнули екватор чемпіонату світу

Ще одна дніпрянка, дев’ятнадцятирічна дебютантка чемпіонату світу Москаленко Анастасія (F32), увечері здобуває золото штовхання ядра з рекордом чемпіонату (CR)- 6.92!

Вітаємо наших чемпіонок та срібного призера з яскравою перемогою!

12 листопада – вже шостий день і екватор чемпіонату світу, програму якого можна віднайти за наступним лінком: paralympic.org/. Трансляція наживо на нашій сторінці у фейсбук: https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine/

Вболіваємо за Україну!

Прес-служба НКСІУ

  Категорія: