Для вихованців «Джерела» та львівських школярів стартують спільні інклюзивні канікули

Для вихованців «Джерела» та львівських школярів стартують спільні інклюзивні канікули
30 Жовтня 2019
Друкувати цю новину

Для вихованців «Джерела» та львівських школярів стартують спільні інклюзивні канікули

Упродовж чотирьох днів, з 28 до 31 жовтня, з 10.00 до 12.00 год., у навчально-реабілітаційному центрі «Джерело» триватимуть інклюзивні канікули. Організовують їх для понад 100 дітей — учнів із львівських шкіл № 13 й № 98 та, власне, для вихованців Центру. Слоган цьогорічних інклюзивних канікул — «Набутись разом»: тож увесь цей час дітки спільно розважатимуться та відпочиватимуть.

Як повідомили у «Джерелі», для усіх учасників інклюзивних канікул відбудеться безліч активностей та атракцій — паперове, наукове та поролонове шоу, майстерки з розфарбовування пряників та інші заходи.

«Усе це ми робимо для того, щоб навчитись приймати кожного та стати друзями, щоб інклюзія в школах не чинила опір від незнання, щоб це ставало нормою. Усі діти чудові і не мають „мурів“ в головах, їм лише треба створювати спільні події для того, щоб вони звикали до інклюзивності. Діти „Джерела“ особливо радо чекають подібних заходів, адже вони матимуть нових друзів, і спілкування з ними зазвичай продовжуються і по закінченню спільних канікул», — розповіла директорка Центру «Джерело» Зореслава Люльчак.

Інклюзивні канікули у «Джерелі» відбуваються уже третій рік поспіль. Традицію спільних інклюзивних канікул, під час яких діти спільно весело проводять час, у НРЦ «Джерело» започаткували ще у 2017 році.

«Розвиток інклюзії — один із пріоритетів у місті Львові. А одним із важливих факторів успішності інклюзії є прийняття дітей з інвалідністю, вміння з ними спілкуватись, товаришувати та бути поруч. Такі навички потрібно розвивати зі шкільного віку, тому ми проводимо багато інклюзивних заходів, щоб школярі мали нагоду бути поруч і вчились приймати кожного, не залежно від його особливостей розвитку», — зазначила заступник міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

Довідка

Благодійна установа Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» була заснована 1993 року батьками діток з інвалідністю товариства «Надія» та волонтерами з Канади. У 2008 році, за підтримки Львівської міської ради та у партнерстві з управлінням соціального захисту, на базі «Джерела» створено Львівський Міський Центр Реабілітації.

За 25 роки роботи Центру допомогу отримали більше 7 000 дітей та молоді з інвалідністю. Сьогодні у Центрі займаються 260 вихованців, та близько 300 сімей отримують консультаційний супровід та реабілітаційні послуги, в яких виховуються діти з порушеннями розвитку.

Львівська міська рада

  Категорія: