Сьогодні Всесвітній день боротьби з інсультом

Сьогодні Всесвітній день боротьби з інсультом
29 Жовтня 2019
Друкувати цю новину

У 2006 році Всесвітня організація з боротьби з інсультом (World Stroke OrganizationWSO) оголосила 29 жовтня Всесвітнім днем боротьби з інсультом, закликавши цим до термінових активних дій у всесвітній боротьбі проти цього захворювання.

Інсульт – одна з основних причин втрати працездатності та смертності в Україні.

Знання перших ознак інсульту збільшує шанси вчасно отримати медичну допомогу, адже з кожною хвилиною без лікування інсульт вражає нервову систему людини. Це означає, що можуть серйозно постраждати пам’ять та здатність людини говорити чи рухатися.

Запам’ятайте основні симптоми інсульту та за найменшої підозри – викликайте швидку.

Інсульт загрожує кожному з нас. Протягом багатьох років інсульт посідає 2-е місце серед головних причин інвалідності та смерті як у світі, так і в Україні. Згідно зі Звітом про тягар інсульту в Європі, в Україні щороку стається до 150 тис. інсультів і понад 100 тис. людей помирають від цереброваскулярних захворювань та інсульту.

Згідно із прогнозами експертів, 1 з 5 людей, що зараз живуть в Україні, помре від інсульту або завершить своє життя з інвалідністю внаслідок інсульту. Це захворювання може спричинити параліч кінцівок, втрату зору, порушення ходи, мови та психічних функцій. Інсульт відчутно підвищує ризик розвитку деменції. Особливу тривогу викликає збільшення тягаря інсульту серед людей працездатного віку: понад 50% з тих, хто пережив інсульт, ніколи не повертаються до роботи.

  Категорія: