Ізраїльська сенсація: на сцені Євробачення 2019 виступив гурт Shalva Band

Ізраїльська сенсація: на сцені Євробачення 2019 виступив гурт Shalva Band
17 Травня 2019
Друкувати цю новину

У другому півфіналі Євробачення 2019 після конкурсної програми виступила ізраїльська група Shalva Band, в яку входят музиканти з інвалідністю.

Shalva Band Шалва

До слова, раніше група стала сенсацією, коли здобула перемогу на популярному в Ізраїлі вокальному шоу.

Шалва – зареєстрована некомерційна організація, яка підтримує і розширює можливості людей з інвалідністю та їх сімей в Ізраїлі.

Свій номер учасниці почали з того, що одна з солісток прочитала вступний текст, написаний шрифтом Брайля (рельєфно-крапковий тактильний шрифт, призначений для письма і читання незрячими).

Нагадаємо, що колектив виграв конкурс за право представляти Ізраїль на Євробаченні, однак в останній момент відмовився, щоб не порушувати суботу. Справа в тому, що хоча фінал відбудеться ввечері в суботу, 18 травня, однак генеральна репетиція пройде в п’ятницю, під час наступу шабата.

“Коли ми тільки починали виступати, глядачі при вигляді нас вставали і йшли, – розповів директор групи Шай Бен-Шошан. – Вони не сприймали нас, тому що ми – інші, але ми не опускали руки. Ми вірили в себе. Наші досягнення – це результат важкої праці. Для нас стало повною несподіванкою, коли ми перемогли в конкурсі претендентів на участь в Євробаченні. Тільки тоді ми встали перед вибором між порушенням суботи та виступом.

Ми домоглися головного – зміни в ізраїльському суспільстві щодо і сприйнятті іншого. Сьогодні, коли ми йдемо по вулиці, люди вітають нас, обіймають, наші пісні звучать на радіостанціях”.

Учасники групи запевнили, що не зупиняться на досягнутому і продовжать і далі складати музику, виступати і радувати глядачів.

Фото та відео: eurovision

  Категорія: