Каністерапія. Вірний друг

Каністерапія. Вірний друг
8 Травня 2019
Друкувати цю новину

Кременчужанин Сергій Чирва та його друзі стали прикладом небайдужості в нашому суспільстві і пошуку нестандартних методів допомоги тим, хто через фізичні порушення залишився на узбіччі життя. Активісти громадської організації «Струни серця» звернули увагу на незвичний ще для України вид терапії, а саме каністерапії. На допомогу людям прийдуть навчені собаки.

Каністерапія. Вірний друг

В рамках національного проєкту «Ангел анімалз України», представники ГО «Струни серця» спільно з організацією ветеранів АТО, спілкою осіб з інвалідністю, вирішили створити міський Центр з каністерапії, пройти необхідні етапи підготовки та сертифікації.

Власне сам проєкт передбачає психологічну та фізичну реабілітацію і адаптацію ветеранів війни та осіб з інвалідністю. В першу чергу учасників бойових дій — українських воїнів після АТО та членів сімей загиблих, а також діток з аутизмом та з ДЦП, затримкою розвитку і таке інше, молоді та жінок після домашнього та іншого насильства, реабілітація осіб з інвалідністю та інвалідністю по зору, слуху та з фізичними порушеннями (в тому числі люди на колясках, травми рук). Кременчук в цьому проєкті – одне з пілотних міст в Україні.

Каністерапія. Вірний друг

За словами Сергія, вже на етапі підготовки собак-поводирів (провідників) до Центру підготовки приходили мами з дітьми, які мають різні види фізичних порушень. Оксана одна з них. Її дитина потребує саме психологічної реабілітації. Як зауважила Оксана, буквально декілька візитів до Центру позитивно вплинули на її дитину: «Навіть просто спостерігаючи за тренуваннями собак донька посміхається, радіє від побаченого та перебуває в гарному настрої тривалий час після візиту до Центру».

Каністерапія. Вірний друг

Психолог Любов Терещенко підтверджує, що каністерапія сприяє загальному покращенню психологічного стану дитини, яка отримує великий обсяг позитивних емоцій.

Аби мати можливість надавати кваліфіковану допомогу з каністерапії відбувається  підготовка команд тренерів та розумних помічників-друзів серед тварин, підготовка приміщення та проведення іспитів команд. В березні 2019 року у Кременчуці кваліфіковані фахівці провели триденні тренінги, де були відпрацьовані теоретичні та практичні знання. Після цього кременчуцький Центр з каністерапії отримає сертифікат на надання відповідних послуг з реабілітації.

Громадське ТБ

  Категорія: