На Сахновщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр та медіатеку

На Сахновщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр та медіатеку
7 Лютого 2019
Друкувати цю новину

На Сахновщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр та медіатеку

Під час робочої поїздки до району заклади відвідав заступник голови Харківської ОДА Анатолій Бабічев.

Сучасну медіатеку відкрили на базі Сахновщинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, в якій навчається 371 учень.

«Раніше на місці медіатеки було приміщення, що не використовувалось, – зазначила начальник відділу освіти Сахновщинської РДА Галина Мостова. – А зараз це новий простір для отримання знань та відпочинку дітей».

В оновленому приміщені розмістили комп’ютерну техніку, інтерактивну дошку та книжковий фонд. Планують проводити позакласні заходи.

Анатолій Бабічев відзначив, що питання розвитку освіти знаходиться на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної.

На Сахновщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр та медіатеку

«Ми в Харківській області не зупиняємося та робимо все для того, щоб змінювати освітнє середовище. Нова українська школа, яка сьогодні реалізується в нашій країні, – це не лише слова, а й реальні зміни», – зазначив заступник голови ХОДА.

Також на Сахновщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Заклад розмістився в орендованому приміщенні. Тут облаштували кімнати для різних видів занять. У центрі працюють всі необхідні спеціалісти: практичний психолог, вчитель-логопед та вчитель-реабілітолог. Послугами ІРЦ планують охопити 125 дітей, що проживають на території Сахновщинського району.

«У 2017 році голова ХОДА Юлія Світлична підписала меморандум про співпрацю з фондом Петра Порошенка. Це дало фундамент для того, щоб такі центри з’являлися в різних куточках нашої Харківщини. Це надзвичайно важливо, адже всі діти, незважаючи на їх можливості, повинні зростати у комфортних умовах», – наголосила депутат Харківської обласної ради Олена Колмик.

Районне керівництво зауважує, що впродовж останнього часу в районі відбуваються дуже помітні зміни.

«У першу чергу, це збільшення фінансування району – як з державного бюджету, так і з обласного. Більшість коштів витрачено на соціальну сферу, яку в районі визначено як пріоритетну», – відзначив голова Сахновщинської РДА Іван Котула.

Харківська ОДА

  Категорія: