Запрошуємо долучитися до заходів з нагоди Міжнародного дня «Білої тростини»

Запрошуємо долучитися до заходів з нагоди Міжнародного дня «Білої тростини»
10 Жовтня 2018
Друкувати цю новину

Шановні представники ЗМІ! 15 жовтня незрячі відзначають Міжнародний день «Білої тростини».

Чернівецька обласна організація УТОС цього дня проводить низку заходів. Запрошуємо вас долучитися до дійств й донести проблему незрячих до громадськості:

1. З 10:00 до 11:00 цього дня проходитиме Акція «Незрячий з білою тростиною».

У рамках акції незрячі пройдуть ходою від будинку № 188, що на вулиці Головній, по маршруту тролейбусу №3, аж до будинку №5, що на вулиці Кохановського, де розташоване приміщення Чернівецької обласної організації УТОС.

2. В приміщенні Чернівецької обласної організації УТОС з 11:00 до 12:00 відбудеться виступ священиків. Після виступу учасники ходи матимуть змогу обмінятися враженнями, думками та наболілим.

3. З 12:00 до 14:00 години поблизу Чернівецької міської ради (Центральна площа,1) буде працювати наметове містечко. На цій локації мешканці міста матимуть змогу ознайомитися з технічними засобами реабілітації для незрячих, книгами надрукованими шрифтом Брайля, що є у бібліотеках Чернівців, а також полистати книги Олександра Яковича ФЕСЕНКА, незрячого кандидата педагогічних наук. Безкоштовно насолодитися чашечкою ароматного чаю та кави, та скуштувати разом із нами печиво. Фахівці Чернівецької обласної організації УТОС поінформують про перелік соціальних послуг, котрі нині надаються людям із інвалідністю.

4. Очікуються консультації офтальмолога та фахівця з управління освіти щодо інклюзивної освіти.

5. О 15:00 в кінотеатрі «Чернівці» (вулиця Університетська, 10) відбудеться показ документальних фільмів про життя незрячих: «Окно в Мир», «Город незрячих: как живет Русиново».

Просимо всіх долучитися до заходів зорганізованих до дня «Білої тростини». Не залишайтеся байдужими до чужої біди!

Чернівецька обласна організація УТОС

  Категорія: