Чи доступні Чернівці для людей з інвалідністю

Чи доступні Чернівці для людей з інвалідністю
20 Лютого 2018
Друкувати цю новину

Чи доступні Чернівці для людей з інвалідністюОксана Драчковська обурюється через малу кількість пандусів у місті

Чернівецька журналістка та письменниця Оксана Драчковська доглядає за дитиною з інвалідністю.

Через хворобу малюка їй доводиться постійно возити його на візку. Жінка часто стикається з недоступністю для неї того чи іншого громадського закладу у Чернівцях. Пані Оксана часто порушує це питання у своїх дописах у соцмережах і обурюється, що не може потрапити у той чи інший потрібний їй заклад разом із дитиною. Спеціально для того, щоб висвітлювати це питання та дискутувати на важливу для багатьох людей тему, вона створила окрему сторінку у ФБ.

— Хочу розповісти вам про неочевидну недоступність, — пише жінка на сторінці «Зайка на візку» у Фейсбук. — Це те, що допікає найбільше — повірте. Бо коли є приміщення з високими сходами, або підвал, або вузенький тротуар, де не влізе жоден пандус, — це все можна зрозуміти. Інша річ, коли до повної доступності — один нещасний поріг, одна сходинка, один крок, але люди його не роблять.

Журналістка навіть пригрозила, що планує подавати позов у суд на чернівецьке відділення «Укрпошти», де немає жодного пандуса. Також вона визначила заклади у місті, куди, не зважаючи на великий потік відвідувачів, немає можливості потрапити людині з інвалідністю.

Погляд

  Категорія: