28 листопада в Києві обговорять реформу інтернатних закладів

28 листопада в Києві обговорять реформу інтернатних закладів
28 Листопада 2017
Друкувати цю новину

28 листопада в Києві обговорять реформу інтернатних закладівУ вівторок, 28 листопада 2017 року, в Києві відбудеться відкриття Всеукраїнської установчої семінар-наради «Впровадження першого етапу Національної стратегії реформування системи інстутуційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки». У межах заходу заплановано прес-брифінг.

Семінар-нарада проводиться для представників усіх регіонів щодо реформування інтернатних закладів для дітей.

Захід організовано в співпраці з Фундацією Lumos (Велика Британія) та канадським проєктом EDGE.

Своїм досвідом з представниками регіонів поділяться також міжнародні організації UNICEF, Hope and Homes for Children Ukraine, Партнерство кожній дитині та СОС Дитячі містечка.

Початок семінар-наради: о 10.00.

Початок прес-брифінгу: об 11.30

Місце проведення: «Президент готель» (вул. Госпітальна, 12).

Акредитація ЗМІ за телефоном: 050 914 54 42 (Галина), або на електронну пошту: di.reform.office@gmail.comh.tytysh@gmail.com

Перед учасниками семінару виступлять:

  • Микола Кулеба − Уповноважений Президента України з прав дитини
  • Уляна Супрун – в.о. Міністра охорони здоров᾿я
  • Ольга Крентовська – Перший заступник Міністра соціальної політики
  • Павло Хобзей – заступник Міністра освіти і науки
  • Сер Роджер Сінглтон − Фундація Лумос (Велика Британія)
  • Танія Лей Санфорд Аммар − Директор проєкту “Експертна підтримка врядування та економічного розвитку” (EDGE)
  • Джованна Барберіс − Голова Представництва UNICEF в Україні
  • Представник Національної дитячої ради

Очікується підтвердження участі Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка та Міністра інформаційної політики Юрія Стеця.

Всеукраїнська установча семінар-нарада триватиме з 28 до 30 листопада. Упродовж цього часу для представників усіх областей експерти фундації Lumos, заснованої Дж.К.Роулінг, розкажуть про міжнародний досвід реформування інтернатної системи, 10 елементів для планування та імплементації процесу деінституціалізації.

Заплановані також виступи об’єднаних територіальних громад, які вже створили таку систему соціального захисту для сімей, котра попереджає потрапляння дітей в інституції.

Патронатні сім’ї, учасники альтернативних форм догляду дітей, експерти з раннього втручання та інклюзивної освіти розкажуть, як допомагати дітям, які з різних причин позбавлені батьківського піклування чи осиротіли.

Докладніша програма – за посиланням.

Довідка: 9 серпня 2017 року Кабінет Міністрів затвердив Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки і План реалізації її першого етапу.

За даними Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, в Україні в інтернатах зараз перебуває 1,5% усіх дітей країни.

Відповідно до Національної стратегії, вже у 2026 році дітей в інституціях має бути менше 0,5%. А ті діти, хто за різних причин все ж залишаться в інституціях, а не в сім’ях, житимуть у невеликих установах в умовах, максимально наближених до сімейних, – до 15 осіб в одному закладі.

У кожній громаді з’являться доступні та якісні послуги для сімей з дітьми. Буде існувати ринок цих якісних послуг, не менше 50% з яких будуть надавати професійні громадські організації.

МОН України

  Категорія: