Проєкт TWINNING наблизить нас до європейських норм та стандартів життя

Проєкт TWINNING наблизить нас до європейських норм та стандартів життя
14 Вересня 2017
Друкувати цю новину

8 вересня 2017 року в Мінсоцполітики відбулася зустріч Миколи Шамбіра, заступника Міністра соціальної політики України, лідера проєкту Twinning „Підтримка органів влади України в розробці законодавчих та адміністративних засад для запровадження системи раннього втручання та реабілітації дітей з інвалідністю і дітей, які мають ризик отримати інвалідність” з Андрієм Третяком, лідером проєкту Twinning та групою експертів з Французької сторони.

Проєкт TWINNING наблизить нас до європейських норм та стандартів життя

Микола Шамбір зауважив про надзвичайну важливість реалізації проєкту Twinning в Україні, оскільки це є інноваційним напрямом для держави задля поліпшення життя її маленьких громадян та мешканців.

„Тільки спільними зусиллями ми спроможні реалізувати модель, яка у майбутньому дасть максимальний ефект. Сьогодні Уряд здійснює багато реформ. На осінь заплановано цілий комплекс нововведень. Серед них є і ті, що стосуються дітей ” – підкреслив заступник Міністра.

Він зазначив: „Проєкт Twinning є новаторським, спроможним змінити соціум і філософію існування людей з інвалідністю та наблизити нас до європейських норм та стандартів життя”.

Проєкт TWINNING наблизить нас до європейських норм та стандартів життя

„Наразі, питання щодо реалізації нових моделей  і підходів до роботи з дітьми з інвалідністю та дітьми з ризиком отримання інвалідності та їх сімей знаходиться у фокусі уваги Мінсоцполітики та Адміністрації Президента України”, – наголосив Микола Шамбір.

Під час зустрічі заступник Міністра подякував присутнім за їх вклад у розбудову системи раннього втручання в Україні і запевнив у готовності максимально сприяти реалізації проєкту і надалі, аби результати спільної роботи учасників проєкту були ефективними. Зокрема, він висловив свою зацікавленість щодо популяризації послуги раннього втручання в країні.

Андрій Третяк, у свою чергу підтвердив наміри й надалі надавати представникам органів виконавчої влади практичні рекомендації щодо ефективного впровадження раннього втручання.

Міністерство соціальної політики України

  Категорія: