Під Києвом рибалки на візках змагалися за першість

Під Києвом рибалки на візках змагалися за першість
30 Серпня 2017
Друкувати цю новину

В столичному районі пройшов «особливий турнір»: чоловіки з інвалідністю змагалися, хто з них кращий у риболовлі. Візки вишикували вздовж води. Турнір був наймасовішим за останні роки.

Усі учасники змагань – в рівних умовах. Мають одну вудку та гачок, рівну кількість наживки та корму. Далі ж усе залежить від майстерності. На цій ділянці Дніпра чимало великої риби. Є і соми й окуні. Щоправда, оскільки змагання досить галасливі, припливають до берега, як правило, маленькі верховодки.

“Сьогодні не буде великої риби. Нема її тут… Шуму багато і велика риба звідси пішла. А чекати на дні – не така тактика повинна буть”, – розповів учасник змагань Сергій Кочельников. Він нині у лідерах. Рибу витягає одну за одною. Розповідає, до травми рибалив, та коли дорожньо-транспортна пригода пересадила його до візка, довго не наважувався почати знову. Сьогодні вилов Сергія – другий за величиною.

Хоча кльов сьогодні не надто вдалий, але професійних рибалок це не лякає. Заслужений художник України Олександр Дорошенко вперше взяв участь у змаганнях ще п’ять років тому. Рибалити любив з дитинства. Ще до того, як зазнав травми хребта та перестав ходити. “Різали вудки з берези, в лісі шукали. Прив’язували жилку і ловили. Скільки мені було років, я не можу згадати”, – згадує він.

Тепер рибалить теж не рідко. У вилазках з вудкою йому допомагає дружина Олена. Вона розповідає, поблизу столиці нині непросто знайти місце, що придатне для риболовлі людям на візках. Каже: “Потрібен і під’їзд до води, і щоб навколо не було дуже дерев, тому що неможливо закинути… Зараз дуже багато під’їжджаєш – шлагбаум, шлагбаум, приватна територія”. Олександр демонструє найкращий результат. Півкілограма риби роблять його переможцем турніру.

Організатори задоволені, що рівень змагань щорік зростає. “Перші два роки я сприймав це як таке шоу. Але потім я побачив, як вони сваряться на тому містку, мало не б’ються, і я зрозумів, що це справжні змагання”, – запевнив організатор змагань Олександр Пустовойт. На усіх учасників чекають призи. Хоча дехто з рибалок зізнаються – найцінніше не нагороди, а можливість гарно провести час у компанії друзів.

Новину повідомляє «Преса України».

Фото: Олександр Бабич
Голос.UA

  Категорія: