Сонце гріє всіх! І тих хто його не бачить також.

Сонце гріє всіх! І тих хто його не бачить також.
29 Серпня 2017
Друкувати цю новину

Вже 12 років підряд Керівник Чернівецького обласного відділення місії «служіння незрячих» Козак Богдан Ілліч  за фінансової підтримки місії та небайдужих вірян з України та Америки організовує на базі християнського табору «джерело життя» відпочинок тілесний та духовний для людей з інвалідністю з глибокими порушеннями зору, що мешкають на території Чернівецької області.

Розташований він на відстані 20 кілометрів від обласного центру в селі Бояни Новоселицького району.

Це найбільше село на шляху від Чернівців до Хотина і переважає тут румунськомовне населення.

Поруч знаходиться туристично-розважальний та гірсько-лижний комплекс «сонячна долина».

Це куточок створений Богом та розумно розбудований людьми.

Тут можна побачити коней, оленів, диких лебедів, верблюда, кабанів.

«Джерело життя» колишній піонерський табір приміщення церква викупила в держави в 1999 році і багато робить для покращення комфорту відпочиваючих.

Діяльність табору базується на християнських цінностях та духовному вихованні і  поширенні доступу до Біблії всіх людей.

На території є багато зелені та басейн 10 на 25 метрів з глибиною 140 сантиметрів. Футбольне поле, волейбольний і баскетбольний майданчик, гойдалки, дві альтанки, 4 цегляних корпуси у кожному з яких по чотири кімнати де можна розмістити по девять людей та одна кімната на дві персони.

А також адміністративний корпус з просторою залою.

60 людей віком від 8 до 80 років відпочили та прослухали біблійні курси у цьому райському куточку від 13 до 19 серпня цього року.

День завжди розпочинався з ранкової зарядки на свіжому повітрі.

Потім ранкова молитва та сніданок. Далі цікаві біблійні історії розповідали фахівці.

Потім всі дружно купалися в басейні. Потім по графіку  обід та прогулянки лісом.

Весь день був заповнений цікавими подіями.

З дітьми працювала вчителька, яка вчила їх пісням, віршам та малювати. Ці навички вони демонстрували дорослим під час дитячої програми. Їдальня, теплий душ та все необхідне було на території табору, що дуже зручно для людей з інвалідністю.

Ті хто має кращий залишок зору допомагали незрячим. Було дуже весело, цікаво, комфортно.

Кошти за все перерахували з всесвітньої  місії служіння незрячих, а отже люди з інвалідністю з мінімальними доходами також змогли відпочити та оздоровитися бо основним було бажання.

Путівки на базу відпочинку «маяк» що в Залізному Порті в цьму році коштують  5200 гривен, а вроїзд з Чернівців в Херснську область наприклад автобусом 1200 гривен, а ще потрібен супроводжуючий.

Тож, на мою думку, раціональніше було б придбати путівки по близу місця проживання тоді вийшло б дешевше і більше людей провели б відпустку не вдома в чотирьох стінах а на свіжому повітрі.

Незрячому ще потрібен супроводжуючий а знайти його складно.

Сподіваюся що над цим задумаються керівництво Грмадської організації УТОС

м. Чернівці
27 Серпня 2017 року
Галина Гродецька

  Категорія: