Кабмін має намір переглянути розмір пенсії за інвалідністю

Кабмін має намір переглянути розмір пенсії за інвалідністю
10 Серпня 2017
Друкувати цю новину

Пріоритетним завданням для уряду є перегляд розміру пенсій пенсіонерам за інвалідністю. Про це у «Вечірньому праймі» на телеканалі «112 Україна» сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

«На сьогоднішній день ми плануємо як пріоритетне завдання переглянути розміри пенсій пенсіонерам не тільки за віком, але і за інвалідністю. Тому що все-таки одна справа — це виплата по догляду, інша справа — це пенсія людині, яка втратила працездатність», — сказав він.

Міністр також зазначив, що потрібно змінити систему виплати по догляду за людьми з інвалідністю.

«Коли ми говоримо про виплати по догляду, то ми повинні розуміти, що там є багато питань. Чому ця допомога популярна серед народу? Той, хто отримує допомогу по догляду, для нього держава сплачує ЄСВ і йому йде страховий стаж. Дуже часто ми стикаємося з ситуаціями, коли людина оформлює догляд за людиною з інвалідністю, цим реально займається хтось інший, сама людина виїжджає на заробітки, наприклад, за кордон, тут їй йде страховий стаж, а там вона працює на себе. Тому тут є багато питань. Справа не в сумі, а в тому, що потрібно змінити саму систему такої допомоги. У пріоритеті на даному етапі, я вважаю, є підвищення рівня пенсійного забезпечення, у тому числі людей з інвалідністю, а далі будемо реформувати всі інші аспекти соціальної допомоги, в тому числі і цей», — додав він.

  Категорія: