КІЛЬКА ПОРАД ПРИ ПОШУКУ ВІДДАЛЕНОЇ РОБОТИ

КІЛЬКА ПОРАД ПРИ ПОШУКУ ВІДДАЛЕНОЇ РОБОТИ
3 Червня 2014
Друкувати цю новину

КІЛЬКА ПОРАД ПРИ ПОШУКУ ВІДДАЛЕНОЇ РОБОТИОстаннім часом в Україні і не тільки дуже популярною стає дистанційна робота або робота на дому. Багато сайтів з працевлаштування переповнені вакансіями для людей, охочих працювати на дому з різних причин: комусь не хочеться прокидатися рано вранці і штовхатися в метро, комусь недостатньо заробітку на основній роботі, хтось фізично не може (інвалід), хтось творча особистість і йому потрібно багато вільного часу або вільний графік, хтось просто в декреті і подібна робота – це лише засіб для «підтримки штанів».

Знайти хорошу роботу на дому можливо, але, досить-таки проблематично, незважаючи на те, що сайти з вакансіями кишать подібними пропозиціями роботи. При влаштуванні на віддалену роботу потрібно розуміти і приймати ті ж ризики, що і при влаштуванні на звичайну роботу. Це можуть бути ті ж невиконання умов найму співробітників, несвоєчасна виплата заробітної плати та ін. Такі роботодавці досить часто економлять на офісі, можуть навіть працювати нелегально (без створення юридичної особи), тому претензії пред’являти особливо нікому. Тому при такому працевлаштуванні – основна рекомендація – уникати нелегальності, контракт з роботодавцем підписувати, мати дані наймача і хороші його рекомендації. Також бажано просити оплату праці не щомісячну, а за виконане завдання або ж потижневу оплату.

Як же розпізнати шахраїв з першого погляду при пошуку віддаленої роботи?

  • Почнемо з того, що в першу чергу шахраї вимагають внести певну суму у вигляді застави (платна реєстрація, оплата за надання пробного завдання, інструкції тощо)
  • Пропонують роботу, яку зазвичай роблять на фабриках або маленьких заводах (наприклад, сортувати або збирати кулькові ручки)
  • Псевдороботодавець ніколи не називає свою юридичну адресу, телефон і взагалі будь-які дані, а також неадекватно і агресивно ставиться до подібних прохань
  • Залучення нових співробітників – основний обов’язок у вакансіях таких роботодавців. У кращому випадку – це мережевий маркетинг
  • Досвід роботи не потрібен
  • Надмірно висока заробітна плата навіть новачкам

Ще кілька років тому дистанційна робота не вимагала особливо високої кваліфікації. Але останнім часом, цей ринок істотно змінився. Зараз існує ряд професій, представники яких все частіше і частіше працюють на дому в зручний для них час: піар-менеджери, дизайнери, бухгалтери, програмісти, журналісти, модератори сайтів та ін. Хоча в Україні ця статистика трохи відстає від світових трендів, все ж звичайна робота вдома з непрестижної і малооплачуваної перетворюється на досить інтелектуальну і грошову.

Державна служба зайнятості

  Новина має такі "мітки":
  Категорія: