Особливі діти привезли до Херсона особливу виставку

23 Травня 2014
Друкувати цю новину

Створено з любов’ю. У Херсонській галереї «Синій кіт» нова експозиція. Виставка без назви, проте з присвятою. До Дня захисту дітей її підготували вихованці Цюрупинського будинку-інтернату осіб з інвалідністю. Розповідає працівник виховного закладу Сергій Чабанов.

12 дітей, віком від 15 років взяли участь у створенні експозиції. Роботи виконані у численних техніках. Тут малюнки аквареллю, гуашшю, олівцем, вітражні роботи, картини із солоного тіста, піску, і навіть – сміття! Приміром, у цих полотнах зокрема використані яєчна шкарлупа і шматки шпалер.

Жодних обмежень дорослі перед юними митцями не ставили. Тема вільна. Головне, щоб створено було з любов’ю. Така свобода дій дала змогу розгулятися дитячій фантазії. Тож, 17-річний Армен Казарян, скориставшись нагодою, для експозиції підготував одразу кілька своїх робіт.

Армен каже: малює все, що тільки заманеться. Більш за все подобається працювати над зображенням тварин. Так само тяжіє до світу навколо і 18-річний Євген. Та на відміну від свого товариша Армена, Євген перевагу віддав ліпленню, а не малюванню.

Більш за все Євген любить ліпити коней. Вони мудрі, мужні і красиві. Працюючи над нами, у серці зароджується радість – зізнається хлопець.

Виставка стала можливою завдяки допомозі небайдужих. Передісторія така: кілька років тому шефство над одарованими вихованцями інтернату взяв благодійний фонд осіб з інвалідністю Чорнобиля. Фонд отримав спонсорську допомогу у вигляді дорогих імпортних фарб. Шукали талановитих дітей, які б могли їх доцільно використати. Таких знайшли неподалеку – у Цюрупинську.

Після перемоги у цьогорічному Міжнародному конкурсі дитячого малюнку, присвяченого Чорнобилю, юних митців тепер чекають по всій Україні. Вони вже планують поїздку до Вінниці, Ірпені, Києва. До слова, роботи, які принесли цюрупинчанам перемогу також виставлені у галереї. Ще протягом кількох наступних тижнів кожен бажаючий зможе насолодитися особливою експозицією, яку підготували незвичайні та по-справжньому одаровані діти.

ВТВ плюс

  Новина має такі "мітки":
  Категорія: