На Волині дітей з інвалідністю лікують за допомогою тварин

На Волині дітей з інвалідністю лікують за допомогою тварин
23 Березня 2017
Друкувати цю новину

На Волині дітей з інвалідністю лікують за допомогою тваринЦентр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю Ковеля запровадив зоотерапію – систему лікування з використанням тварин.

Про це повідомила директор центру Марія Кисляк, передає власкор «Вголосу».

За словами Марії Кисляк, зоотерапія активно застосовується при нервових розладах, психічних захворюваннях, дитячому церебральному паралічі, гіпертонії та інших хворобах. Зоотерапія у центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю проводиться за участю акваріумних рибок, рептилій та птахів.

«Спостереження за рибками в акваріумі допомагає зняти стрес хлопчикам й дівчаткам, які страждають від неврозів і депресій, викликає почуття радості і благополуччя. Рептилії зміцнюють нервову систему, полегшують перебіг епілепсії та нейродерміту, вони незамінні при лікуванні неврастенії, хронічній пневмонії. Птахи повністю міняють свого господаря, роблячи його життєлюбом, підвищуючи працездатність і творчу активність. Канарки своїми піснями знімуть напругу, заспокоять нерви і поліпшать настрій. Хвилясті папужки полегшать біль у серці», – зауважила вона.

Марія Кисляк додала, що цей вид терапії тільки починає широко використовуватись у процесі реабілітації, але уже дає перші результати: діти стають більш зосередженими, емоційно врівноваженими і відповідальними.

  Категорія: