День Перемоги відзначатиметься на державному рівні

5 Травня 2014
Друкувати цю новину

День Перемоги відзначатиметься на державному рівні. Кабінет Міністрів розпорядженням від 30.04.2014 №447-р затвердив план заходів з підготовки та відзначення у 2014 році 69-ї річниці Дня Перемоги.

Зокрема, в столиці 7 травня урочисті заходи та святковий концерт відбудуться на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років», а 8 травня за участю учнівської молоді та громадськості у Парку Вічної Слави у м. Києві пройде культурно-мистецький захід «Перша хвилина миру».

9 травня по всій країні принесуть квіти до меморіалів та пам’ятників тим, хто виборював Велику Перемогу. Відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата у Парку Вічної Слави у м. Києві.

Цього ж дня на Софійській площі у м. Києві релігійними організаціями буде проведено молебень за загиблими у Другій світовій війні.

Програмою заходів також заплановано зустрічі з ветеранами війни та представниками громадських об’єднань ветеранів у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, проведення різноманітних тематичних виставок, присвячених героїзму українського народу під час війни тощо.

Значна увага приділятиметься посиленню соціального захисту ветеранів. Зокрема, у травні передбачено вивчення стану соціального забезпечення ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та дітей війни для визначення їх потреб і своєчасного надання допомоги, відвідування представниками органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування цих категорій громадян, які перебувають на лікуванні в госпіталях, геріатричних пансіонатах, інших лікувальних закладах.

Упродовж року буде організовано виїзд медичних спеціалізованих діагностичних, консультаційних, стоматологічних бригад, медико-соціальних експертних комісій у сільські населені пункти для надання медичної допомоги ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань та дітям війни. Проводитиметься й консультаційно-роз’яснювальна робота серед цих громадян щодо їх соціального захисту та пенсійного забезпечення.

Планом заходів передбачено упорядкування, збереження, запобігання актам вандалізму та руйнуванню місць поховань осіб, які загинули на території України під час Другої світової війни.

Окрім цього, 9 травня передбачено проведення спортивних змагань і молодіжних акцій, спрямованих на забезпечення єдності держави та консолідацію суспільства.

Урядовий портал

  Новина має такі "мітки":
  Категорія: