На Львівщині розпочався відбір кандидатів до національної збірної Ігор Інвіктус 2017

На Львівщині розпочався відбір кандидатів до національної збірної Ігор Інвіктус 2017
23 Січня 2017
Друкувати цю новину

У суботу, 21 січня, на Львівщині вперше в Україні відбулося спортивне тестування військовослужбовців та ветеранів військових дій, які отримали травми під час виконання службового обов’язку, для участі у національній збірній України Ігор Інвіктус-2017.

На Львівщині розпочався відбір кандидатів до національної збірної Ігор Інвіктус 2017

Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

“Досвідчені тренери оцінили рівень фізичної та технічної підготовленості 28 кандидатів, які подали заявку на участь у Іграх Інвіктус. Кандидати приїхали з чотирьох областей України – Львівської, Рівненської, Волинської та Тернопільської, – розповіла Оксана Вацеба. – Вони випробували свої уміння у шести дисциплінах: стрільбі з лука, легкій атлетиці, велоспорті, пауерліфтингу, веслуванні на тренажері та плаванні”.

Наступні два етапи тестувань відбудуться в Києві та в Одесі.

За словами Оксани Вацеби, результати відбору стануть відомими уже після завершення усіх відбіркових етапів.

До слова, тестування відбулись на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України у місті Львові.

Довідково:

Ігри Інвіктус (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями. Слово Invictus означає “незламний”, або “нескорений” і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли сили до нових звершень.

Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже 2017-го року військові спортсмени втретє зустрінуться у Торонто.

Львівська ОДА

  Категорія: