Сприяємо зайнятості громадян з інвалідністю

31 Березня 2014
Друкувати цю новину

У Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для осіб із інвалідністю, під час якого проведено низку різноманітних інформаційних, просвітницьких, довідкових, спеціалізованих та інших заходів, що спрямовані на підвищення ефективності соціального захисту людей з інвалідністю, надання якісних та результативних соціальних послуг щодо сприяння працевлаштуванню таким клієнтам.

Так, для усіх присутніх проведено спеціалізований семінар «Знайдемо роботу разом», де учасники заходу отримали актуальну інформацію стосовно місцевого ринку праці, соціальних послуг, які надає служба зайнятості зазначеній категорії громадян; перспектив зайнятості осіб з інвалідіністю; організації професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації; участі зазначеної категорії громадян у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а також сприяння у започаткуванні власної справи тощо.

Цього ж дня відбувся Ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості, учасниками якого стали громадяни з інвалідністю та роботодавці: ТОВ «Сонек», об’єднання житлово-будівельних кооперативів, ПАТ «КШФ «Зорянка», Кіровоградська обласна філармонія, ПАТ «Металит». Серед вакансій, які запропонували дані підприємства, були вакансії: швачки, термообробника швейних виробів, двірника, підсобного робітника, інженера з безпеки руху, водія автотранспортних засобів, слюсаря з механоскладальних робіт, складальника форм та інші.

Ярмарок вакансій відвідали більше 60 громадян з інвалідністю, кожного четвертого з яких роботодавці запросили на підприємства для більш детального ознайомлення з умовами праці та вирішення питання подальшого працевлаштування; 2 особи виявили бажання пройти професійне навчання за професією адміністратор з організації кадрової роботи та фахівця з ефективності підприємства.

Також у рамках Дня відкритих дверей працювали консультпункти з юридичних, профорієнтаційних та інших питань, пов’язаних з працевлаштуванням.

Державна служба зайнятості

  Категорія: